Met deze woonitems zet je de puntjes op de ‘i’ in jouw woning

Sommige meubelstukken zijn onmisbaar in een woning

Geen één woning is hetzelfde en dat maakt elk interieur uniek. Je kan er je creatieve ei in kwijt en inrichten naar jouw persoonlijke woonstijl. Hoewel elk interieur varieert, zijn er toch een aantal woonitems die een interieur compleet maakt. Wij geven je de woonitems die onmisbaar zijn voor elke woning.

Heb je het gevoel dat jouw interieur niet helemaal af is? Dan mist er wellicht een uniek pronkstuk.

1. Dressior

Een woonitem dat je niet direct zou verwachten in dit rijtje, maar wat een interieur wél compleet geheel kan maken: een dressoir. Vaak mist er een verbinding tussen de woon- en eetkamer in woningen, waardoor een interieur niet incompleet aanvoelt. Een moderne, industriële dressoir kan ervoor zorgen dat het de twee ruimtes met elkaar verbindt. Plaats de dressoir kast tegen de lange zijde van de muur in de woonkamer en decoreer de kast met een vaste kleur die terugkomt in zowel de woonkamer als de eetkamer.

2. Eettafel

De eettafel is een woonitem waar geleefd en gegeten wordt met de familie en dus is het belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. Probeer met de accessoires en eettafelstoelen om een bepaalde kleur -net als op de dressoir kast- aan te houden, om een mooi geheel te creëeren.

3. Bank

Ook de bank kan een uniek pronkstuk vormen in een woning. Maak een weloverwogen keuze wanneer je van plan bent om een nieuwe bank aan te schaffen. Denk van tevoren goed na over het aantal zitplaatsen, test de bank in de winkel voor de juiste zitcomfort en houdt natuurlijk rekening met de stof en kleur voor een woonitem dat past in je interieur.

4. Vloerkleed

Niet elke woning maakt gebruik van een vloerkleed in de woonkamer, maar het zorgt wel voor eenheid in je interieur. Daarnaast is een vloerkleed wel zo comfortabel en warm wanneer je vaak met blote voeten of op sokken door het huis loopt.

5. Raambekleding

Tenslotte de raambekleding. Ook dit woonitem maakt een geheel van je interieur en straalt warmte en gezelligheid uit. Je kan kiezen uit een tal van mogelijkheden zoals gordijnen, vitrage, lamellen of jaloezieën. Aan jou de keus om raambekleding uit te kiezen dat aansluit op jouw wensen en wat past bij jouw persoonlijke woonstijl.

Lees ook: 3 tips om je tuinmeubelen te onderhouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay