Je woonkamer een make-over geven met een klein budget? Dat doe je zo

Zo geef je je woonkamer een andere look voor een zacht prijsje

Ben jij je woonkamer ook helemaal beu? Dan is het tijd voor een make-over! Helaas hebben we geen duizenden euro’s over om uit te geven aan een nieuwe bank, nieuwe gordijnen of een nieuw vloerkleed. Gelukkig kun je ook met een klein budget je woonkamer een geheel nieuwe look geven.

Nieuwe kussens

De makkelijkste manier om je woonkamer een andere uitstraling te geven, is door je oude kussens te vervangen door een nieuw exemplaar. Volgens designer Molly Torres Portnof van DATE Interiors zijn kussens het middelpunt van de bank – en dus ook van de woonkamer. “Kies voor een nieuw kleurtje, stofje of patroon. Wees ook niet bang om een paar verschillende kussens te nemen”, zegt zij tegen Apartment Therapy. Heb je bijvoorbeeld gouden accenten in je huis? Dan is een warme, donkere kleur kussen heel passend. Denk bijvoorbeeld aan okergele of donkergroene fluwelen kussens. Koop ze nieuw, of maak ze zelf van een mooi stuk stof.

Leuke posters

Een kunstwerk aan de muur hoeft geen klauwen met geld te kosten. Lijst eens een mooie poster in en hang deze aan de wand of zet ‘m op een kastje neer. Dit geeft je huisje ook nog eens veel meer persoonlijkheid. Houd je van films? Dan is een filmposter misschien iets voor jou. Of ga voor een variant met een natuurlandschap, een stad of een mooie spreuk.

Meer groen

Een nieuwe plant in huis? Daar zeggen wij geen nee tegen. Planten zijn dé manier om je woonkamer op te leuken. En dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Scoor bijvoorbeeld een stekje bij een van je vrienden of op het internet.

Nieuw kleurtje

Tot slot kun je altijd de verfkwasten nog uit de kast halen om een muur van een nieuw kleurtje te voorzien. Verf bijvoorbeeld één muur in je woonkamer in een statement kleur, zoals donkerblauw, donkergroen of zelfs zwart. Dit geeft je huis direct een heel andere uitstraling en hoeft niet héél veel knaken te kosten.

 

Lees ook: Muurtje of kozijnen verven? Zo pak je dat schilderen aan als een pro

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Unsplash, Kara Eads