Wordt de Afrikaanse reuzenslak ons nieuwe huisdier en beauty-vriend? Best gezellig en nog ergens goed voor ook!

De Afrikaanse reuzenslak is misschien een interessant nieuw huisdier

De meesten van ons hebben een hond of een kat als huisdier. Ook een cavia of een hamster zijn veelvoorkomende huisdieren. Het wordt al snel iets excentrieker bij allerlei hagedissen en slangen, maar wat dachten jullie van een heuse slak als huisdier? Een slak? Ja! En niet zomaar een slak, maar de Afrikaanse reuzenslak.

Zo’n slak verhaart niet, hij laat zich niet horen, niemand is er allergisch voor en hij hoeft bovendien niet uitgelaten te worden. In Nederland is de bijzondere slak in opkomst als huisdier. Slakkenfanaat Kim Jonkmans verklaart: “Slakkenliefde is iets bijzonders. Ik zit iedere avond met haar op de bank. Het is zo rustgevend”.

Diverse ons omringende landen zoals Duitsland, Engeland en Italië zijn al langer bekend met de Afrikaanse reuzenslak. Hier is het excentrieke dier al ingeburgerd als huisdier. Kim Jonkmans, die met haar bedrijf SnailCorner de slakken kweekt en importeert en onderzoekt, zegt: “Ik dacht lange tijd dat ik de enige was die ervan hield. Mijn familie zei: wat moet je ermee? Maar zodra ze er een op hun hand hadden gehad, wilden ze er ook een.”.

De slakkenhuizen van haar reuzenslakken kunnen wel een halve kilo zwaar en 15 centimeter lang worden. Volgens Kim Jonkmans kunnen ze daarmee ongeveer net zo groot worden als een rat, maar bijvoorbeeld ook net zo tam. “Dat verschilt per opvoeding. Als je vanaf de geboorte veel aandacht aan de slak geeft en hem vaak uit het terrarium haalt, dan wordt hij tammer.”
Maar wist je dat deze reuzenslakken ook gebruikt worden in exclusieve schoonheidsbehandelingen? Lees meer hierover op de volgende pagina!


Pagina 1/2