Deze zaadjes moet je in mei planten voor een kleurrijke tuin

kleurrijke-tuin-plantjes-zaaien

Hallo, kleurrijke tuin!

Wil je in de zomer omringd worden met kleurrijke bloemen? Dan moet je in mei al beginnen met het planten van zaadjes en bloembollen. Hierdoor heb je namelijk precies op tijd kleurige bloemen en planten in je tuin die heerlijk ruiken. En welke soorten je dan moet zaaien? Pak pen en papier bij de hand, want we noemen ze voor je op!

De laatste kans

In mei heb je vaak de laatste kans om zaadjes en bloembollen te planten voor de zomer. Vooral als je bewust zomerbollen gaat planten. Deze planten- en bloemsoorten zijn namelijk allesbehalve laatbloeiers en je wil niet dat ze te vroeg of te laat gaan groeien. Wil je verzekerd zijn van een kleurrijke tuin, dan zijn de volgende bloemen en planten de beste keuze: gladiolen, lelies, freesia, calla lelies en olifantsoren.

Bodemdekkers

Het is mogelijk dat je tuin alsnog wat lege plekken over heeft. Kies daarom ook voor een paar mooie bodemdekkers. Deze planten zijn ideaal, omdat je hierdoor alsnog een vol en fleurig geheel krijgt. En dat maakt jouw kleurrijke tuin nog mooier. De planten die je hier het beste voor kunt gebruiken, zijn kruipend tijm, muurpeper en kleine maagdenpalm.

Weinig ruimte

Ook woningen met kleine tuintjes of een balkon kunnen genieten van een fleurige tuin. Je kunt ook planten en bloemen kiezen die je niet per se in de grond hoeft te stoppen. Er zijn namelijk een hoop planten die het ook goed doen in een mandje die je bijvoorbeeld aan de schutting ophangt. Deze planten komen in veel soorten en kleuren, en zijn bij uitstek geschikt voor warme temperaturen. Kies bijvoorbeeld voor begonia’s, goudsbloemen, petunia’s, leeuwenbekken of zinnias.

Lees ook: Deze 21 tuinhacks besparen je veel tijd en geld

Bron: Appartement therapy | Beeld: Unsplash, Shalev Cohen