Zie jij het ook? Er is iets vreemds aan de hand met deze oude zwart-wit foto

Veel vragen

De foto werd in 2010 tentoongesteld in een museum en maakte daar heel wat tongen los. Het mysterieuze beeld ging daarna het internet over en deed veel mensen afvragen of tijdreizen misschien wel echt een mogelijkheid is… Maar zelfs dan zouden we met veel vragen zitten. Want wat deed de moderne man bij de opening van een brug? En hoe is hij in 1941 terecht gekomen?

Mogelijke verklaringen

Genoeg mensen zijn met mogelijke verklaringen op de proppen gekomen. Volgens deskundigen was de ‘moderne’ zonnebril die de man draagt al sinds de jaren twintig op de markt – het was gewoon niet bepaald een trendy model in die tijd. Het T-shirt met print zou na nadere bestudering ook een trui kunnen zijn waarop het logo van een destijds heel populair hockeyteam is geborduurd. En de camera? Dat zou een zeldzame draagbare Kodak 35 kunnen zijn. Niet heel gewoon voor die tijd, maar toch al vanaf 1938 te koop. Volgens deze verklaringen staat op de foto dus een vreemde vogel uit de jaren veertig, geen tijdreiziger.

Toch hebben deze beweringen niet iedereen kunnen overtuigen. De man staat inmiddels bekend als de ‘tijdreizende hipster’ en duikt nog regelmatig op in discussies over tijdreizen. Het blijft toch een vreemde foto…

Pagina 2/2

Lees ook: Zie jij iets opmerkelijks aan deze oude zwart-wit foto? Toen wij het zagen kregen we de kriebels..

Bron en beeld: Issuu