Heb je zilvervisjes in huis? Zó kom je er makkelijk vanaf

Zo kom je van dat ongedierte af

Een kwart van de Nederlanders ervaart gezondheids- of slaapproblemen doordat er te veel vocht in huis is en te weinig frisse lucht. Niet alleen is te veel vocht in huis slecht voor je gezondheid, maar ook krijg je er zilvervisjes door. Als je dit beestje in je huis ziet is je huis zeer waarschijnlijk te vochtig.

Gelukkig is er een trucje waardoor je van die vieze beestjes afkomt!

De beestjes
Zilvervisjes zijn in principe niet schadelijk voor de gezondheid, maar leuk is anders. Boeken, behang, archieven en andere kwetsbare materialen kunnen hierdoor flinke schade oplopen. Bovendien voelt het gewoon een beetje vies om die beestjes in huis te hebben. Gelukkig zijn er manieren waarop je ze vaarwel kunt zeggen.

Trucjes 
Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je huis goed is geventileerd. Heb je toch die beestjes in huis? Dan kun je ze proberen te vangen of ze proberen weg te jagen. Dit kun je doen met behulp van een lege jampot (zonder deksel), ducktape en een klein stukje brood.  
Omwikkel de jampot geheel met ducktape en leg hier een stukje brood in. Zet de pot neer op een plek waar veel zilvervisjes komen. Het zilvervisje zal door de tape makkelijk over in de pot kunnen kruipen, naar het brood toe, maar zal niet meer uit de pot kunnen klimmen door de gladde glazen wanden.

Ook is er een manier om die beestjes weg te jagen. Neem een spuitfles en vul deze met 250 milliliter water, een paar druppels lavendelolie en het sap van één citroen. Spray dit middel op pekken waar de zilverkleurige etterbakjes graag komen en je zult zien dat ze wegblijven.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Wikimedia Commons, Pudding4Brains