Zitten in jouw kleren ook weleens van die vreemde kleine gaatjes? Hier komen ze vandaan!

kleren

Heb jij ook weleens van die gekke kleine gaatjes in je kleding?

Je kent het vast wel: je pakt een schoon t-shirt uit de kast en zodra je ‘m aantrekt zie je ineens dat er een paar van die piepkleine gaatjes inzitten. Is het de schuld van een hongerige mot of van een scherp haakje aan je broekriem? Dat vroegen wij ons ook af, hoogste tijd om eens op onderzoek uit te gaan. 

Wat blijkt? De boosdoener is het shirt zelf!

Single thread
De kwaliteit van de draad is de oorzaak. Een T-shirt wordt meestal gemaakt van single jersey, ofwel stof gebreid met één draad. Als zo’n dun draadje breekt, heb je dus meteen een gaatje in de stof. T-shirts die zijn gebreid met twee draden hebben minder snel last van gaatjes, maar omdat dit veel duurder is, kiezen veel kledingproducenten voor een enkele draad.

Fast Fashion
De gaatjes ter hoogte van je navel komen vaak wel door een broekriem of scherpe randjes van bijvoorbeeld een tafel of het aanrecht. Oppassen dus! Dat veel mensen last hebben van gaatjes in hun kledingstukken, bleek overigens een tijdje terug uit een oproep van tv-programma Radar (Avrotros). De reacties waren niet van de lucht en ook de door hen geraadpleegde deskundigen gaven de schuld aan de kwaliteit van kleding, onder andere als gevolg van fast fashion (snel wisselende collecties).

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash