Handig om te weten: zo geef je hangplanten water

hangplanten-water-geven

Dit hadden we eerder willen weten!

Wanneer je geen plek hebt voor planten of een kale muur wilt opfleuren, bieden hangplanten een uitkomst. Hoewel hangplanten vol voordelen zitten, zit er ook een klein nadeel aan: je kunt ze vaak moeilijk water geven. Met deze tips lukt het je alsnog!

Water geven

Uiteraard is het makkelijk wanneer je de hangplanten op een hoogte hangt waar je zelf ook makkelijk bij kan. Dit kun je zelf maken met bijvoorbeeld een gordijnroede, maar een stevige spijker in de muur kan hierbij ook helpen. Voor iedereen die de planten aan het plafond hangt, zit er niets anders op dan steeds een ladder te pakken. Tip: werk met een systeem, waarbij je planten eerst naar beneden haalt en dan water geeft zodat je niet kan morsen. Hang ze daarna weer terug aan de muur.

Weinig onderhoud

Een andere handige oplossing is dat je kiest voor planten die weinig water nodig hebben, zoals een Monstera. Hierdoor kun je ze rustig laten hangen en hoef je maar een paar keer per maand op een ladder te staan. Er bestaan ook watergeefsystemen die je plant vanzelf water geeft. Let hierbij wel op dat je vloer niet beschadigd door lekkage en leg zo nodig een zijltje neer.

Hydrokorrels

Met hangplanten bestaat de kans dat er water of potgrond op de grond valt. Of aan je net geverfde witte muur blijft kleven. Dit voorkom je door onder in de pot hydrokorrels te plaatsen. Hiermee kun je nooit te veel water geven, want een deel wordt opgenomen door de korrels. Ook geeft het vocht wanneer je plant weinig water heeft. Ideaal!

Lees ook: Houd je planten in leven met déze vier tips

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels