Zo kleed je de tuin leuk aan voor de warmere dagen

tuin

We zetten een aantal handige tips voor je op een rij

We bevinden ons alweer midden in de lente en voelen steeds vaker de warmte van de zon. Voor we het weten, is het alweer zomer! Tijd om de tuin op te leuken dus, zodat je er zoveel mogelijk zonnige herinneringen kunt maken. Wij geven je een aantal tips waarmee je je tuin op een makkelijke manier leuk kunt aankleden.

1. De schutting

Niet elke tuin heeft natuurlijk een schutting. Is dat bij jouw tuin echter wel het geval, dan kun je twee dingen doen om hem op te leuken. Allereerst kun je hem voorzien van een laagje verf. Kies je voor een buitenverf, dan weet je zeker dat het resultaat lang meegaat. Rustige tinten zorgen uiteraard voor een tuin die kalmte uitstraalt, maar een knalkleur is ook een topidee. Zorgt meteen voor wat vrolijkheid! Ten tweede kun je plankjes aan je schutting bevestigen, waar je allerlei tierlantijntjes op kunt zetten. Denk daarbij aan leuke buitenbeeldjes, een kleine gieter of (nep)plantjes.

2. Bloemen, planten en struiken

We horen steeds vaker dat mensen hun tuin volledig laten betegelen. Dit is weliswaar makkelijker te onderhouden, maar zorgt er ook voor dat neerslag minder goed in de grond kan trekken. Het kan dus geen kwaad om, als je een tegeltuin hebt, een aantal tegels los te trekken en wat beplanting toe te voegen. Als je van jezelf weet dat je niet bent geboren met groene vingers, zijn simpele bodembedekkers een goede keuze. Ook kun je voor een aantal kleine plantjes met gekleurde bladeren gaan, zodat je meteen een zomerse vibe in je tuin hebt. Ligt je tuin het grootste deel van de tijd in de schaduw? Dan zijn struiken en eenjarige planten goede oplossingen.

3. Loungeset en buitenkleed

Een loungeset in je tuin is natuurlijk onmisbaar. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten beschikbaar, waarbij je onder andere uit meerdere afmetingen kunt kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een Van der Garde loungeset, dan heb je onder andere de optie van een hoekbank. Daarnaast kun je losse loungestoelen of voetenbankjes kopen. Wil je dat alles één stijl is? Ga dan voor een bijpassende set, met frames van hetzelfde materiaal en buitenkussens in dezelfde kleur. Voor extra sfeer kun je er een speciaal buitenkleed onder leggen. Ook daarbij heb je heden ten dage veel keus. Kies je voor een loungeset in een rustige kleur, dan kun je dat bijvoorbeeld mooi combineren met een buitenkleed waar een leuk printje op staat. Het draait allemaal om de balans!

4. Diverse accessoires

Tot slot is aankleding in de vorm van accessoires erg belangrijk voor een leuke sfeer in je tuin. Als je een schutting hebt, kun je daar naast plankjes bijvoorbeeld een mooie buitenposter aan ophangen. Ook zorgen kleine vaasjes, kandelaars, vogelhuisjes, slingers en lampjes voor extra warmte en gezelligheid. Wil je zeker weten dat je tot ’s avonds laat lekker buiten kunt zitten? Dan is een houtkacheltje (of natuurlijk de elektrische variant daarvan) een goed idee. Op naar veel knusse avonden in je sfeervolle tuin!

Lees ook: Op zoek naar groen voor je schaduwrijke tuin? Probeer deze opties eens

Bron: Tips en Weetjes, Van der Garde | Beeld: Unsplash, Mia Wolf

Array