Zó kom jij makkelijk van een stinkende gootsteen af

gootsteen

Goed om te weten!

Ken je dat? Je loopt door je keuken of badkamer heen en je ruikt ineens een ontzettend ranzige geur. Bah! Hoogstwaarschijnlijk is dat je afvoerputje die een beetje verstopt zit. En ja, dat kan inderdaad best stinken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je erbij kunnen helpen om die vreselijker geur tegen te gaan. 

Kokendheet water

Allereerst pakken we de meest voorhand liggende tip erbij: kokendheet water. Gooi al het hete water door het putje en tada! Je bent alweer klaar. Door het hete water worden alle bacteriën gedood waardoor al die vervelende geurtjes verdwijnen. Heet water door je putje gooien is ook meteen een goede manier om te kijken of je afvoer verstopt zit. Als het hete water namelijk niet doorspoelt, is de kans groot dat je een verstopping hebt.

Baking soda, schoonmaakazijn en kokend water

Helpt alleen kokend water je niet? Dan is de combinatie baking soda, schoonmaakazijn én kokend water misschien dé oplossing voor jouw probleem. Allereerst giet je een half kopje baking soda in het putje en daarna een scheut schoonmaakazijn. Dan zet je de waterkoker aan en laat het putje 15 minuten lekker door schuimen. Na een kwartier spoel je het putje schoon met het kokendhete water en zal je gootsteen niet meer stinken.

Citroensap

Natuurlijk kan het voorkomen dat je even geen schoonmaakazijn in je keukenkastjes hebt staan, en dat is zeker geen probleem. Wellicht heb je dan wel citroensap in de kast staan! Dit werkt prima als vervanger voor schoonmaakazijn. Een beetje baking soda, wat citroensap en wat heet water en je putje is helemaal schoon!

Lees ook: Aha! Deze sterrenbeelden zijn echte rommelkonten

Bron: Margriet | Beeld: Pexels