Zó maak je vieze kitranden schoon in je badkamer

Douche

Een mooie witte badkamer binnen no-time!

Het is een probleem waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen: vieze kitranden in de badkamer. Hoe erg je ook je best doet om alles schoon te houden, na verloop van tijd verkleuren de randen gewoon. Soms lijkt het zelfs wel onmogelijk om ze nog schoon te krijgen. Maar hopelijk is dat met deze tips verleden tijd! 

Wattenstaafjes

Schuurmiddelen lijken misschien de logische keuze om hardnekkige vlekken te lijf te gaan, maar in het geval van kitranden is het tegendeel waar. Schuursponsjes kunnen de boel beschadigen en maken het alleen maar erger. Een slimme truc is om een wattenstaafje met bleek te gebruiken. Een wattenstaafje is niet alleen minder beschadigend, maar hiermee kom je ook op plekken waar je met een spons niet bij kunt. Dankzij de bleek worden de kitranden weer snel helemaal wit.

Schoonmaakmiddelen

Geen fan van bleek? Gelukkig zijn er alternatieve schoonmaakmiddelen die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Zo zijn schoonmaakazijn en baking soda ook helden in de strijd tegen verkleurde kitranden. Meng een van beide middelen met water, breng het aan op de randen, laat het een uurtje intrekken en neem het vervolgens af met een vochtige doek. Grote kans dat jouw badkamer weer als nieuw is!

Laatste redmiddel

Soms is de situatie zo erg dat geen enkel wondermiddel lijkt te helpen. In dat geval is het misschien toch tijd om de kitranden te vervangen. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe kit wel mooi schoon blijft, is het belangrijk om de badkamer droog te houden. Zorg voor voldoende ventilatie, en maak de douche altijd goed droog na gebruik. Een extra tip: smeer je kitranden in met vaseline! Zo kan viezigheid zich niet meer zo snel hechten én droogt de kit niet uit.

Lees ook: Raken oude kerstballen en pieken uit de mode?

Bron: Margriet | Beeld: Pexels