Zó moet je ventilator staan voor de meeste verkoeling

ventilator

Een welkome tip deze (warme) week

Het is warm deze week, en het wordt nog veel warmer. Er is namelijk een heuse hittegolf op komst. We kunnen dan ook niet zonder een ventilator voor de nodige frisse lucht. Maar wist je dat het ook van belang is hoe je hem neerzet? Op déze manier krijg je de optimale verkoeling. 

Ventilator

Of je nu op kantoor zit zonder airco of lekker wilt slapen in een bloedhete slaapkamer: een ventilator is meer dan welkom tijdens de warme dagen. We doen er namelijk alles aan om af te koelen met deze tropische temperaturen, van ijsjes tot zwembaden in de achtertuin. Maar de good old ventilator blijft favoriet. Alleen de plek waar je ‘m neerzet blijkt ook erg belangrijk te zijn, ontdekte De Volkskrant.

Gezichtshoogte

Waar moet hij dan precies staan? Je kunt de ventilator blijkbaar het beste op gezichtshoogte neerzetten, zodat er lucht op je gezicht wordt geblazen. Je voorhoofd produceert, in vergelijking met de rest van je lichaam, namelijk relatief veel zweet. Je gezicht is daarnaast extra gevoelig voor temperatuursverandering. Daarom is dit de meest ideale plek om de ventilator te plaatsen.

Koele lucht

Voor extra verkoeling hebben we een handige bonustip! Een ventilator is namelijk niet hetzelfde als een airco. Als je hem neerzet in een warm kantoor zonder frisse lucht, zal hij warme lucht verspreiden. En hoewel het fijn is om überhaupt een windje langs je gezicht te voelen, is het nog beter als dit een verkoelend windje is. Dat kan heel makkelijk door één of twee flesjes met ijswater voor de ventilator te zetten. Als je hem vervolgens aanzet, zal hij een heerlijke koele lucht door de ruimte verspreiden. Wij pakken hem er meteen bij!

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je ook op warme dagen productief blijft

Bron: Libelle, De Volkskrant | Beeld: Unsplash