Zo ruim je de kerstboom op zónder dat je huis vol naalden ligt

kerstboom

Dit bespaart een hoop rommel in huis

De feestdagen zijn voorbij en dat betekent dat de kerstboom weer het huis uit gaat. Mensen met een neppe boom hebben het makkelijk: die gaat gewoon weer in delen in de doos, zonder dat er een naaldje vanaf valt. Wanneer je een echte boom hebt, is dit een heel ander verhaal. Het aftuigen en opruimen daarvan kan namelijk een hoop troep en naalden met zich meebrengen. Gelukkig is er een manier waarmee je die rommel bespaart. 

Laken en wasknijpers

Voor deze tip heb je een groot laken en wasknijpers nodig. We snappen dat het een beetje raar klinkt, maar het helpt écht! Daarnaast is het ook nog eens super effectief, en dat is toch wat je wilt? Allereerst leg je het laken op de grond en zet je de boom er in het midden op. Et voilà! Als het goed is vallen nu alle naalden op het laken.

Natuurlijk snappen we dat niet iedereen zoveel ruimte heeft om dit trucje te kunnen doen. Maar ook daar hoef je je geen zorgen om te maken! Je kunt ook het laken onder de poot van de boom schuiven. Vervolgens maak je het laken vast aan de boom met wat wasknijpers waardoor er een soort van zak om je boom heen ontstaat. Vraag dan de hulp van iemand anders en til de boom naar buiten. Maak de wasknijpers los, schud het laken uit en tada: geen rotzooi in je woonkamer!

Stofzuigen

Oké er is natuurlijk een grote kans dat er toch wat naalden van de kerstboom achterblijven in je woonkamer. In dit geval pak je de stofzuiger erbij en zuig je de gesneuvelde naalden op. Wel is het hierbij belangrijk om de borstel eraf te halen. De naalden kunnen namelijk blijven hangen in de borstel, waardoor ze niet worden opgezogen. Ben je niet zo van het stofzuigen? Dan is een rubberen bezem ook nog een optie. De stroeve haren zorgen er namelijk voor dat je de naalden erg makkelijk bij elkaar veegt.

Lees ook: Tot wanneer mag je iemand een ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen?

Bron: Dingen voor Vrouwen, Margriet | Beeld: Pexels