Zo werkt een luchtreiniger (en dit is de beste plek om hem neer te zetten)

Hallo, frisse lucht

Wanneer je een frisse of minder droge lucht in je huis wilt, kun je overwegen om een luchtreiniger te kopen. Deze herken je misschien nog van vroeger, van het vierkante bakje dat steevast aan de kachel hing, maar tegenwoordig heb je ook veel nieuwe reinigers met een filter. Alleen, hoe werken die luchtreinigers eigenlijk? 

Het effect van een luchtreiniger

Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht gefilterd wordt. Alle stofjes die in de lucht hangen, van bijvoorbeeld je huisdieren, stof of sigarettenrook, worden door een filter gehaald waardoor de lucht veel schoner is. Maar ook wanneer je last hebt van kortademigheid of allergieën, kan een luchtreiniger een oplossing bieden.

De verschillende soorten

Tegenwoordig zijn er verschillende luchtreinigers in omloop met verschillende filters. Om uit te zoeken welke luchtreiniger het beste bij jouw kamer past, kun je het beste de kamer opmeten. Je hebt een goede luchtverfrisser wanneer hij gemaakt is voor de hele kamer. Met het filter kun je zelf bepalen wat er gereinigd moet worden. Er zijn namelijk ook reinigers die geschikt zijn voor kamers met rooklucht, huisdieren of voor frissere lucht.

Geurolie

Met een luchtreiniger heb je ook nog de optie om een druppel geurolie toe te voegen. Hierdoor krijgt de ruimte een aangename geur en wordt deze geleidelijk verdeeld over de kamer. Pas op dat je niet te veel geurolie doet, dit kan weer te overheersend zijn.

De beste plek

Een fijn voordeel van de luchtreinigers van nu: je kunt ze overal neerzetten. Let er wel op dat sommige luchtreinigers geschikt zijn voor de grond of op de kast. Zet hem op een plek waar je graag frisse lucht wil, zoals de slaapkamer of het kantoor. En de lucht moet niet geblokkeerd worden door een gordijn of iets dat voor de luchtreiniger staat.

Lees ook: Bakje water op de verwarming tegen droge lucht? Dat kun je beter niet doen

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash, Jopeel Quimpo