Zien: zó ziet het interieur van Kopen Zonder Kijken-stylist Roos Reedijk eruit

Roos Reedijk

Zien we hier ook zwarte stalen deuren en een visgraatvloer terug?

Roos Reedijk is stylist in het populaire RTL-programma Kopen Zonder Kijken. Wekelijks voorziet ze stellen en gezinnen van prachtige interieurs in hun nieuwe woning. Een typische Roos-woning? Die kan niet zonder de nodige kleur. Wij zijn dan ook ontzettend benieuwd hoe haar eigen huis is ingericht. Laten we eens binnenkijken! 

Grote mensen poppenhuis

“Kom verder! In ons grote mensen poppenhuis”, zegt Roos enthousiast als ze haar deur opendoet. De Telegraaf heeft de eer om na vier seizoenen eens te kijken hoe interieurstylist Roos Reedijk haar eigen huis heeft ingericht. En wij kijken graag even mee. “Je komt hier gelijk met de deur in huis vallen, in de woonkamer.” En daar is geen woord aan gelogen, want een gang is er niet in huize Reedijk. Wat we wel zien? Een heleboel kleur! En dat is niet geheel verrassend, want de enthousiaste blondine staat erom bekend dat ze van kleur houdt. Zo zijn de muren allemaal roze en is de bank geel.

Visgraatvloer en stalen deuren

De keuken is volgens Roos een echte ‘leefplek’ in het huis. De keuken heeft een landelijke sfeer, is blauw van kleur en het aanrechtblad is goud. “Een gezellige bende, zeggen we altijd”, aldus de stylist. In Kopen Zonder Kijken zijn er twee items die in bijna iedere interieur terugkomen: de visgraatvloer en zwarte stalen deuren. Zien we die ook terug in Villa Vrolijk (zoals Roos haar huis noemt)? “Geen visgraatvloer. Ik heb hier iets heel anders, maar dit zat er al in”, legt ze uit. “Ik heb hier een diagonale vloer, dus dat is weer heel wat anders.” De zwarte stalen deuren heeft ze wél in huis. En dat heeft vooral ook een praktische reden, omdat het de kamer en keuken van elkaar scheidt.

Keuzes van manlief

Als je getrouwd bent met een interieurstylist, dan denk je misschien dat je als partner weinig in te brengen hebt in het interieur. Roos legt uit hoe de verdeling tussen haar en haar man zit: “Waar hij veto op heeft uitgesproken, was de televisie. Hij wilde een televisie en mocht bepalen hoe groot die was, en daar mocht ik dan een kast omheen creëren”, vertelt Roos. De grote televisie is uiteindelijk omringd door een enorme (wederom roze) kast met vakken.

Details van kunstenares

Op weg naar de bovenverdieping komen we details van een kunstenares tegen in dit karakteristieke huis. “Die heeft echt hele leuke elementen in het huis aangebracht, die wij echt in ere wilden houden.” Zo is er een kleurrijke muur te zien met paardjes erop, ‘die kinderen altijd geweldig vinden’. Ook de badkamer is niet standaard uitgevoerd met 60 x 60-tegels. Nee, in Villa Vrolijk zit er behang op de muren. Uniek is het in ieder geval!

Bekijk in onderstaande video de hele rondleiding door het huis van Roos Reedijk. 

Lees ook: Zien: zo ziet de man van Kopen zonder Kijken-stylist Roos Reedijk eruit

Bron: De Telegraaf | Beeld: Videostill