Zo ziet de beroemde kubuswoning in Rotterdam er vanbinnen uit

   kubuswoning rotterdam van binnen

Word je al duizelig?

Het is een bizar aanzicht, de kubusvormige woningen in Rotterdam. De gele woningen zien er van de buitenkant al bijzonder uit, maar dan hebben we het nog niet eens over de bizarre binnenzijde. Altijd al benieuwd geweest hoe de beroemde kubuswoning in Rotterdam er vanbinnen uitziet? Dan heb je geluk, want er staat eentje te koop op Funda! Op deze manier kunnen we stiekem een kijkje in de woning nemen.

Rotterdamse kubuswoningen

Nabij de Oude Haven bij de Blaak in Rotterdam vind je 38 bijzondere kubusvormige woningen. Naast deze paalwoningen zijn er ook nog 13 bedrijfskubussen op het terrein te vinden. Een vreemd gezicht voor de mensen die deze woningen voor het eerst zien, want de bovenste etage van de woning lijkt volledig naar voren gekanteld te zijn. Piet Blom ontwierp de bijzondere woningen en ze werden tussen 1982 en 1984 in Rotterdam gebouwd.

kubuswoning rotterdam van binnen

Indeling van de woning

De kubuswoning bestaat uit drie verschillende woonlagen. Op de begaande grond is de woonkamer en de keuken te vinden. De eerste etage biedt ruimte voor studeer- en slaapkamers en op de bovenste etage is in een driezijdige piramide ruimte voor een serre, balkon of een bescheiden tuintje. De woning rust op een zeshoekige kolom, waar de entree en het trappenhuis zich bevinden.

kubuswoning rotterdam van binnen kubuswoning rotterdam van binnen kubuswoning rotterdam van binnen

Kubuswoning kopen?

Lijkt het jou geweldig om in zo’n bijzondere woning als deze te wonen? Dan hebben we goed nieuws, want er staat nu een kubuswoning in Rotterdam te koop voor 400.000 kosten koper. De woningen heeft een totale oppervlakte van 344 vierkante meter en voorzien van alle comfort en gemakken. Bekijk hieronder een aantal foto’s van de duizelingwekkende kubuswoning.

Meer foto’s zien? Bekijk dan de advertentie van de kubuswoning op Funda.

Lees ook: Koppel koopt verlaten Middeleeuwse toren en verbouwt het tot bijzondere vakantiewoning

Bron: Wikipedia, Funda | Beeld: Pixabay, Wikimedia Commons, Funda