Zo zorg je ervoor dat je ook op warme dagen productief blijft

productief

Met deze tips kom jij de werktijd tijdens die warme dagen wel door

Deze week stijgen de temperaturen langzaamaan tot een tropisch niveau. Dat zal hoogstwaarschijnlijk tot een hittegolf leiden. Hoewel veel mensen op vakantie zijn, is er ook een grote groep die nog altijd moet werken. Hoe zorg je ervoor dat je ook op zulke warme dagen zo productief mogelijk bent? Wij geven je een aantal handige tips.

Genoeg water drinken

De eerste en belangrijkste tip voor productiviteit op een warme dag: zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Probeer minstens 2 liter water per dag te drinken. Door de hitte zweet je immers meer, waardoor je lichaam automatisch meer vocht verliest. Dit kun je compenseren door voldoende te blijven drinken. Je voorkomt daarmee ook dat je hoofdpijn krijgt of duizelig wordt. Weet je niet zeker of je genoeg water hebt gedronken? Knijp dan zachtjes in het bovenste gedeelte van een van je vingers. Hoe elastischer je huid, hoe beter gehydrateerd je bent.

Werkschema aanpassen

Heb je een baan waarbij je niet vastzit aan een 09:00-17:00 werkschema? Dan is het een goed idee om tijdens hele warme dagen ofwel ’s ochtends ofwel ’s avonds te gaan werken. Het is dan iets koeler dan gedurende de rest van de dag, waardoor je je productiviteit beter vast zult kunnen houden. Vooral vroeg beginnen is aan te raden. Je bent dan niet alleen productiever, maar kunt de werkdag ook eerder afsluiten.

Licht eten

Als het warm is, is de kans groot dat je eetlust afneemt. Op de momenten dat je wel honger hebt, is het slim om voor licht verteerbaar voedsel te kiezen. Door veel fruit en frisse gerechten zoals salades te eten, zorg je ervoor dat je niet inkakt en dus goed door kunt werken. Met name watermeloen is een echte aanrader. Het bestaat voor maar liefst 90 procent uit water, waardoor je gehydrateerd blijft en geen opgeblazen gevoel krijgt.

Werkdag goed voorbereiden

Tot slot: maak van tevoren een strakke planning en probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen. Maak een indeling voor de gehele werkdag en tref voorbereidingen in de vorm van voldoende ventilatie en een grote fles water op je bureau. Begin de werkdag met de moeilijkste taken, zodat die je later op de dag niet in de weg zitten. Plan daarnaast voldoende pauzes in, zodat je niet ongemerkt heel lang achter elkaar door zit te werken. Veel succes!

Lees ook: Deze week tropisch weer, waarschuwing voor blauwalg in zwemgebieden

Bron: METRO Nieuws | Beeld: Unsplash, Mateus Campos Felipe