Zo kom je de zomer door als je geen reisplannen hebt

Vakantiegevoel

Nu steeds meer mogelijk is vliegen de vakantiefoto’s en plannen ons alweer om de oren. Toch blijft een zomer in Nederland een populaire keuze. En wist je dat je voor het ultieme vakantiegevoel helemaal niets hoeft te boeken? Met deze tips kun je namelijk heerlijk vakantie vieren vanuit je eigen huis.

Zwembad

Niet heel ingewikkeld en wel heel makkelijk. Met een beetje geluk gaan we een zonnige zomer tegemoet en een zwembad kan dan uiteraard niet ontbreken. Sterker nog, als je voor een ruim zwembad kiest kun je er gelijk een pool party van maken. Met een Index zwembad Index zwembad kun je bijvoorbeeld alle kanten op wat betreft afmetingen en types. Ideaal dus!

Barbecue

Wie aan zomer denkt, denkt aan barbecuen. Lekker de hele avond tafelen terwijl er buiten gekookt kan worden. Nodig wat vrienden uit, gooi de koelkast vol met lekkere drankjes en tada, een gezellige zomeravond is georganiseerd. Wil je nou iets meer dan een gewone barbecue? Bedenk dan een thema of laat iedereen iets origineels meenemen. Scheelt weer voorbereiden.

Culturele reis

Proeven van andere culturen is tegenwoordig prima te doen vanuit eigen land. Nu de restaurants weer open zijn kun je namelijk weer heerlijk genieten van avondjes uit. Wat dan extra leuk is deze zomer, is om jezelf lekker te verwennen met verschillende restaurants. Maak bijvoorbeeld een culturele reis door elke week in een ander type restaurant te eten. Misschien doe je zelfs wel inspiratie op voor toekomstige vakantieplannen.

Kinderclub

Heb je kinderen? Of komen je buurkinderen, neefjes en nichtjes vaak langs? Dan kan een kinderclub en animatieteam natuurlijk niet ontbreken op vakantie. Kijk of je met de buren geld kunt inleggen voor een springkussen, gebruik Youtube om de hokie pokie te leren en Google voor schmink tutorials. Op deze manier kun je een fantastische dag organiseren voor de kinderen, en kom je helemaal in de camping sfeer!

Zomerse playlist

Bij het echte zomerse gevoel hoort natuurlijk dat ene nummer dat je doet denken aan die ene zomer. Dat is deze zomer natuurlijk niet anders. Maak daarom een zomerse playlist waar allerlei gouwe ouwe zomerse klassiekers op staan die je terug brengen naar die fantastische herinneringen. Vergeet niet om wat nieuwe nummers toe te voegen. Dit jaar is het namelijk net zo goed tijd voor mooie herinneringen!

Filmavonden

Een vakantie in het buitenland gaat natuurlijk samen met onbekende talen en accenten. Lang leve streamingdiensten want hierdoor kun je die onbekende talen en accenten gewoon tegenkomen in je eigen woonkamer. Kies een paar echte filmklassiekers in verschillende talen en organiseer elke week een thema avond. Dit kun je ook lekker combineren met die barbecue of restaurant plannen.

Bereikbaar

Het grootste voordeel van een vakantie ver weg is misschien toch wel het loskomen van verplichtingen en het continue ‘aan’ staan. Om dit gevoel toch een beetje te creëren in je eigen huis kun je er voor kiezen om lekker een paar uur van de dag offline te gaan. Telefoon en laptop uit, cocktail in je hand en genieten maar!

Lees ook: Nieuwe zomeractiviteit: suppen, maar dan met een fiets

Beeld: Unsplash