O nee! Deze zomer wordt de grootste wespenplaag ooit verwacht

wespenplaag

Tijdens de zomer van 2019 zou de grootste wespenplaag ooit verwacht worden

Als we de voorspellingen voor de maand augustus mogen geloven, krijgen we te maken met de grootste wespenplaag ooit. De veelbesproken processierupsen nemen inmiddels af, maar voor de wespen is het klimatologisch gezien de komende periode de perfecte maand om in te leven. 

Slecht nieuws voor mensen die absoluut niet van wespen houden.

Leefomgeving

Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als België, Luxemburg en Duitsland wordt binnenkort de grootste wespenplaag ooit verwacht. De reden hiervoor heeft te maken met de zomer van vorig jaar, die vrij lang bleef aanhouden. De wespen kregen hierdoor langer de tijd om te paren. Vervolgens kwam de zachte winter, waardoor veel wespen dit seizoen hebben overleefd. En tenslotte als klap op de vuurpijl is de zomer dit jaar extra vroeg begonnen, met erg warme zomerdagen als gevolg. Dit maakt het een perfect klimaat voor de wespen om in te leven.

Begin augustus

Ten opzichte van vorig jaar zijn er momenteel al veel meer wespen geteld, 68 procent meer om precies te zijn. Dit zijn alleen nog maar de werkers, wat slechts 10 procent van de gehele wespen populatie betrekt. Begin augustus komen naar alle waarschijnlijkheid alle wespen tevoorschijn, wat grote plagen van wespen als gevolg heeft.

Provincies

Diverse wetenschappers verwachten een record aantal aan wespen dit jaar. Met name in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel en Drenthe worden de meeste wespen verwacht.

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: ExtreemWeer | Beeld: Pixabay