10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

auto
Deze geheime trucjes zijn erg handig voor je auto

In wezen is de auto slechts een vervoersmiddel, maar voor velen is hun auto het meest dierbare bezit. Je wilt je auto goed verzorgen en onderhouden door hem schoon te maken en er goed mee om te gaan. Om je een handje op weg te helpen, hebben wij tien handige tips voor je.

Deze tips moet iedere auto-eigenaar kennen.

1. Aluminiumfolie

Autosleutels die met een contactloos systeem werken, kunnen tegenwoordig gemakkelijk gehackt worden. Dieven hebben hier een simpel apparaatje voor die het signaal van de autosleutel versterkt, waardoor ze gemakkelijk de auto kunnen stelen. Dus zelfs als de autosleutel in huis ligt en de auto verderop in de straat staat, kan hij gestolen worden! Om het signaal te blokkeren zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen. De goedkoopste en gemakkelijkste manier is om je autosleutel in een stuk aluminiumfolie te wikkelen voordat je hem in je tas of zak doet. Dit verstoort het signaal. Er zijn ook speciale metalen portemonnees te vinden waar het signaal niet door kan komen. Dit is een hoesje waar je de autosleutel in kunt steken.

2. Muffinvormpjes

Maak jij lange ritten en eet je daarom weleens iets onderweg? Leg dan eens papieren muffinvormpjes in de drankhouders. Waarom? Als je hier nu eten of drinken inzet, maak je de muffinvormpjes vies in plaats van de auto. Vooral handig als je onderweg een koekje eet, het muffinvormpje zal de kruimels opvangen die je zo weg kunt gooien. Scheelt weer stofzuigen!

3. Parkeren in de winter

Zodra de temperatuur ’s nachts onder het nulpunt komt, moeten we ’s ochtends flink krabben. Heel irritant, want het kost je veel tijd. Door een slimme parkeertruc toe te passen kun je dit euvel proberen te voorkomen; parkeer je auto met de neus richting het oosten. Daar komt de zon op, waardoor het ijs sneller van de voorruit smelt.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/3

Array