10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

4. Gebruik je hoofd

Als je autosleutel op radiosignaal ontgrendeld, kun je je hoofd gebruiken als antenne. Ja, echt! Als je je auto niet terug kunt vinden op een overvolle parkeerplaats, kun je door je autosleutel tegen je hoofd te houden het bereik van het signaal met wel tien meter vergroten. Let goed op waar de piepjes van je auto vandaan komen en je hebt hem zo gevonden.

5. Schoonmaken met olie

In een oudere auto kan het interieur er een beetje dof uit gaan zien. Veel schoonmaakmiddel maakt het alleen maar doffer, helaas. Door het beslag van de auto voorzichtig op te poetsen met olijfolie en een microvezeldoek, zal het weer gaan glanzen. Sla je stuur echter over, want door de olie wordt deze glad heb je minder grip.

6. Houd vrachtwagens in de gaten.

Vrachtwagens rijden over het algemeen minder hard dan personenauto’s, maar toch is het handig om ze in de gaten te houden. Houden vrachtwagenchauffeurs zich ineens netjes aan het snelheidslimiet? Dan kan het heel goed zijn dat er verderop een flitspaal of laser staat. Vrachtwagenchauffeurs geven dit namelijk vaak aan elkaar door, waardoor je het eerder weet dan als je naar de radio luistert. Pas je snelheid dus aan als je denkt dat een vrachtwagen ineens langzamer gaat rijden.

7. Blanke nagellak

Het is superhandig om altijd een potje blanke nagellak in je dashboardkastje te hebben. Ja, ook mannen! Waarom? Mocht je nu onderweg een klein sterretje in je raam krijgen, dan kun je deze tijdelijk ‘lijmen’ met een beetje nagellak. Het is natuurlijk geen vervanging voor een reparatie, maar het kan handig zijn als je onderweg bent.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 2/3