10 verrassend normale dingen die de president van de VS niet mag doen

America

‘Normale’ dingen

We weten allemaal dat de president belangrijke taken heeft betreft het regeren van Amerika, maar hoe zit dat met de ‘normale’ dingen die ze hierdoor niet meer kunnen doen? Insiders komen met 10 dingen die de president niet mag doen.

Bellen met vrienden

Het lijkt tegenwoordig heel normaal om je vrienden op ieder moment van de dag te kunnen bellen. Voor de president van Amerika is dit niet zo vanzelfsprekend. Volgens Matt Pinsker, Homeland Security professor aan Virginia Commonwealth University, kan de president alleen bellen via een beveiligde lijn. Als de president dus een vriend wil bellen moet dit eerst worden aangegeven bij de Secret Service.

Naar de bioscoop

De president van de Verenigde Staten kan niet zomaar naar de bioscoop. De films worden daarom naar het Witte Huis gebracht en afgespeeld in een thuisbioscoop.

Uiteten gaan

Een bezoek aan een restaurant is niet helemaal verboden. Wel moet de Secret Service ver van te voren op de hoogte worden gebracht van de plannen. Op deze manier kan het restaurant van te voren worden beveiligd. Zo moet er onder andere een ‘food taster’ worden ingezet om te controleren of het eten veilig is.

Autorijden

Rijden in een auto is absoluut geen mogelijkheid. De president wordt rondgereden in een zwaar beveiligd voortuig dat bestuurd wordt door iemand die intensieve trainingen heeft gehad. Volgens Dr. Jim Ronan, auteur en professor van politieke wetenschappen aan Villanova University, mag de president wel zelf wandelen of op een fiets rijden op privé locaties. Het verlies van een rijbewijs is door veel voormalige presidenten benoemd als de grootste opoffering. Hierdoor mochten president Reagan en George W. Bush wel rijden tijdens hun werkzaamheden in een beveiligd gebied.

Benieuwd naar meer dingen die de president van Amerika niet mag doen? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2