5 tips om een compliment te ontvangen

Met deze tips ontvang je elk compliment met open armen! 

Ondanks dat het ontzettend leuk is om een compliment te krijgen, worden we er vaak een beetje ongemakkelijk van. Je weet je heel even geen houding te geven, of je wuift het compliment al snel weg. Eigenlijk dikke onzin, want we moeten een compliment juist met open armen ontvangen. Van zo’n moment moet je even genieten. Ben je benieuwd hoe je dit handig aanpakt? We geven je 5 tips om een compliment te ontvangen!

Hoe pak jij dit aan?

1. Spreek het niet tegen

Dit is eigenlijk iets wat we bijna allemaal doen. Zodra er een compliment over bijvoorbeeld een broek of jas gegeven wordt, geven we aan dat het heel goedkoop was. Of dat je het kledingstuk al héél lang hebt. Hierdoor spreek je het compliment tegen en wuif je het weg. Zonde! Een simpel bedankje is veel meer op zijn plek.

2. Hou het kort

Ontstaat er vaak een ongemakkelijk moment na het krijgen van een compliment? Hou het dan kort! Door gewoon simpelweg te bedanken accepteer je het compliment, maar ga je er verder niet te lang over door. Je beantwoordt het compliment met ‘dankjewel’ of ‘bedankt, dat is aardig van je!’.

3. Vraag door

Door een gesprek te openen na het krijgen van een compliment vermijd je een ongemakkelijke situatie. Vraag bijvoorbeeld eens door, nadat je een compliment hebt gekregen. Begin je zin met ‘bedankt’ om vervolgens door te vragen. Hieruit blijkt dat je het compliment niet gelijk uit de weg gaat, maar er juist een gesprek mee kan openen.

4. Oefenen in de praktijk

Het oefenen in de praktijk is eigenlijk heel gemakkelijk. Deel zelf wat meer complimenten uit, om te achterhalen hoe andere mensen hiermee omgaan. Door hier wat meer aandacht aan te besteden doe je een ander een plezier én steek je er zelf ook nog wat van op. Handig, toch?

5. Genieten

Wanneer iemand iets positiefs over je zegt, genieten we daar stiekem allemaal wel van. Probeer in plaats van je druk te maken over je eigen reactie, dit compliment te bewaren. Schrijf het bijvoorbeeld op in je notities in je telefoon. Uiteindelijk heb je een mooie verzameling aan complimenten, waar je af en toe nog doorheen kan scrollen. Leuk!

Lees ook: Wil je een paar kilo kwijt? Dit is hoeveel uur slaap je per nacht nodig hebt om af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash