6 tips die je tijd en moeite besparen bij het doen van de was


Want zeg nou zelf, de was doen is niet ons favoriete klusje

Tuurlijk, de was in de machine dumpen en aanzetten, dát is geen probleem. Maar drogen, strijken, vouwen… er kan veel tijd in gaan zitten! Om het leven iets makkelijker te maken hebben wij zes handige trucjes voor je om het wasproces iets korter en gemakkelijker maken. En daar zijn wij altijd voor in!

Het moet toch gebeuren!

1. Drogen

Het zou zo makkelijk moeten zijn, je doet je handdoeken simpelweg in de droger en een tijdje later zijn ze droog. Helaas komt het best vaak voor dat onze handdoeken zelfs na het drogen nog een beetje vochtig zijn. Je moet ze terug in de droger stoppen of alsnog ophangen. Om dit euvel te voorkomen kun je een wollen bal voor in de droger aanschaffen. Deze zorgen ervoor dat je handdoeken losdraaien en sneller droog worden. Bij kleding in de droger voorkomt het statisch geladen kleren en kreukels. Je kunt er zelfs een beetje etherische olie aan toevoegen voor een lekker geurtje.

2. Vouwen

Heb je een hekel aan vouwen en lukt het je ook nooit om een mooie, rechte stapel te maken? Overweeg om een vouwbord aan te schaffen. Leg je t-shirtjes, blousejes en truien erop en sla het plastic om. Vouw, vouw, vouw en klaar! Zo krijg je mooie uniforme stapels kleding.

3. Upgrade je wasmand

Wij slepen onze plastic wasmand het hele huis door. De natte was gaat erin, de droge was gaat erin, de opgevouwen was gaat erin. Maar wat doe je ermee als je hem niet gebruikt? Vaak is het een grote, plastic kuip die maar een beetje in de weg staat. Kies voor een opvouwbaar model dat je gemakkelijk kunt opruimen. Scheelt weer een boel ruimte en het oogt minder rommelig.

4. Korter wassen

Heb je kleren die je niet erg lang aan hebt gehad en waar geen vlekken inzitten? Kies dan eens voor een korter programma. Broeken en shirtjes die nauwelijks ruiken en geen vlekken hebben, worden schoon op een programma van maximaal een halfuur. Langer is zonde van de energie.

5. Missende sokken

De helft van de tijd zijn we bij het vouwen bezig met de tweeling van een sok te vinden. Schaf een aantal kleine waszakjes aan waar je sokken samen indoet. Dit scheelt je zoeken naderhand én je sokken komen niet vast te zitten in de machine.

6. Hapjes

Om ervoor te zorgen dat je niet constant bezig bent met de was, kun je het het beste opbreken in hapklare stukjes. Doe de lakens en de donkere was op zaterdag en de handdoeken en witte was op zondag. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en hoef je er gedurende de week er niet aan te denken.

Lees ook: Deze schoonmaakfout maakt bijna iedereen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash