Deze schoonmaakfout maakt bijna iedereen

schoonmaakfout
De truc is om systematisch te werk te gaan

Misschien lach jij je rot en zou je deze schoonmaakfout nóóit maken, maar misschien heb je hier ook wel nooit bij stil gestaan. Mensen die niet zo van schoonmaken houden hebben vaak niet door dat er bepaalde trucjes zijn om het beste resultaat te behalen. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de keuken: je begint natuurlijk met de afwas, want het aanrecht moet vrij zijn om het schoon te maken. Maar, om het echt goed aan te pakken moet je het nog hogerop zoeken.

Begin altijd bovenaan.

Begin bovenaan

De schoonmaakfout die veel mensen maken is: ze beginnen niet bovenaan. Het is heel logisch, maar toch vergeten mensen het vaak. Als je eerst de vloer of een ander (laag) oppervlak schoonmaakt en later een hogere, is de kans groot dat het stof en vuil van het hogere oppervlak weer op het schone lage oppervlak terecht komt. Niet handig dus! Begin dus bijvoorbeeld in de keuken bij de afzuigkap en de keukenkastjes, daarna het aanrecht, de lage kasjes en als laatst de vloer.

Schoonmaakfout

Hoe vaak wordt deze fout eigenlijk gemaakt? Vaker dan je denkt! Kadi Dulude, manager en trainer bij een schoonmaakbedrijf in New York ziet vaak nieuwe schoonmakers deze fout maken: ze beginnen met het poetsen van het fornuis. Vervolgens doen ze de keukenkastjes en de afzuigkap, waarbij er weer stof en vuil op het pas gepoetste fornuis komt. En dat is niet handig, natuurlijk! Daarnaast ziet ze vaak dat mensen hun taak niet afmaken. Zo gaan bijvoorbeeld naar een andere ruimte en vergeten de vorige af te maken. Haar tip: maak eerst één ruimte van top tot teen schoon voordat je naar de volgende gaat.

Lees ook: 3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pixabay