Zo haal je zelf een afgebroken sleutel uit het slot: er hoeft geen slotenmaker aan te pas te komen

Zaagblad

Deze methode werkt gegarandeerd. Wat je nodig hebt is een klein zaagblad van een decoupeerzaag, te zien op de foto hieronder. Kies bij voorkeur een metaalzaagblad. Het zaagblad moet heel dun zijn met fijne tanden. Knip met een tangetje de zaag door zodat het uiteinde ook tanden heeft en niet glad is. Zorg ervoor dat aan het uiteinde een groot stuk tand zit.

afgebroken sleutel

Hoe ga je te werk

Steek het zaagblad in het slot waarbij de tanden als haakjes naar jou toe wijzen. Zo heb je een soort van hengeltje om de sleutel uit het slot te vissen. Beweeg het zaagblad op en neer en naar je toe om te proberen de sleutel uit het slot te pulken. Het kan een paar pogingen kosten, maar je zult zien dat het stukje sleutel uit het slot springt.

Gelukt

Is het gelukt om de sleutel uit het slot te halen? Yes! Nu is het een kwestie van de reservesleutel ophalen bij de buren of een familielid en je kunt weer gewoon naar binnen en buiten. Heb je geen reservesleutel? Dan kan de lokale sleutelmaker, mits de sleutel in twee schone delen is gebroken, de sleutel namaken. Mocht dat niet baten, dan zit er niets anders op dan de sloten te laten vervangen…

afgebroken sleutel

Pagina 2/2

Lees ook: Gebruik een muntje om te controleren of je autobanden aan vervanging toe zijn

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron:  MrHandwerk  Hausmagazin  | Beeld: Videostill