Aha! Dit zijn de 4 meest voorkomende fouten bij het gebruik van deodorant

deodorant

Wij gebruiken onze deodorant helemaal verkeerd

Deodorant spuiten en smeren we dagelijks onder onze oksels. Waarschijnlijk dacht je dat je zoiets eenvoudigs als het gebruik van deodorant, wel onder de knie zou hebben. Maar wat blijkt? We doen het helemaal verkeerd. Wij vertellen je de vier veelvoorkomende fouten bij het gebruik van deodorant.

Verkeerd product

Je kunt kiezen tussen deodorant en antiperspirant. Wat veel mensen niet weten is dat hier een verschil in zit. Deodorant gebruik je namelijk alleen voor de geur en blokkeren dus niet echt zweet. Als je dus erg veel last hebt van zweetplekken, is de antiperspirant wat beter geschikt voor jou. Antiperspirant zorgt er namelijk voor dat de uitgang van de zweetklieren wordt geblokkeerd en je dus niet meer zweet.

Verkeerd moment

Deodorant kan je de hele dag door aanbrengen, maar antiperspirant kun je beter ’s avonds aanbrengen. In antiperspirant zitten stukjes aluminium, die door cellen worden opgenomen in de zweetklieren. Hierdoor zwellen de zweetklieren op en gaan de klieren dicht. Op deze manier bindt het product zich beter aan de huid voordat je écht begint met zweten.

Verkeerde deodorant

Heb je een gevoelige huid of last van eczeem? Dan is deodorant met een sterke geur niet geschikt voor jou. Je huid zal hierdoor sneller geïrriteerd raken. Probeer in dit geval een geurloze variant. Wil je graag een deodorant met een geur, maar weet je niet zo goed welke variant geschikt is voor jouw huid? Breng het product dan eerst aan op je onderarm en kijk hoe je huid hierop reageert.

Geen variatie

Misschien gebruik je vanaf de middelbare school al dezelfde deodorant. Het kan zo zijn dat je zweetklieren gewend aan zijn geraakt, waardoor je dus sneller last krijgt van zweetgeurtjes. Je lichaam kan namelijk een weerstand tegen anti-transpirant ontwikkelen. Op deze manier zal je geconfronteerd blijven worden met vocht, wat leidt tot een ongewenste geur. Gebruik daarom om de zoveel tijd eens een andere deodorant.

 

Lees ook: Zo verwijder je (oude) deodorantvlekken

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Ana Essentiels