Aha: op deze manier gaat de batterij van je telefoon langer mee

batterij

Handig!

De batterij van je telefoon is natuurlijk het hart van je apparaat. Als deze leeg is, heb je er niks meer aan. Hierdoor is het heel erg belangrijk om hier goed mee om te gaan, zodat je er mogelijk langer profijt van hebt. Maar hoe kun je de levensduur van je batterij op een slimme manier verlengen?

Nieuw apparaat opladen

In sommige gevallen moet je je nieuwe apparaten eerst volledig opladen voordat je ze kunt gebruiken. Bij smartphones en tablets hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Veel toestellen worden in de fabriek namelijk al goed opgeladen, waardoor je dit niet meer hoeft te doen als je je nieuwe toestel binnen hebt. Is het apparaat toch leeg? Dan kun je hem alsnog aan de lader doen.

Klakkeloos laden

Meestal krijg je, als je batterij bijna leeg is, een melding van je telefoon dat je hem moet opladen. Toch is er een grote kans dat je dit niet altijd door hebt of gewoonweg niet naar je batterijpercentage kijkt en hem gewoon maar klakkeloos aan de lader legt. In principe is het dan ook niet super erg om je telefoon aan de lader te doen als je batterij nog niet helemaal leeg is, maar het kan er wel voor zorgen dat je batterij sneller slijt. Je kunt je telefoon dus het beste opladen als je batterij nog een percentage heeft tussen de tien en vijftien procent.

Niet volledig opladen

Dat je je batterij niet volledig moet laten leeglopen is nu wel duidelijk, maar het is ook beter om hem niet volledig op te laden. Klinkt misschien onlogisch, maar het is echt zo. Hierdoor kan je batterij namelijk ook sneller slijten. Het is daarom het beste om hem tot 90 á 95 procent op te laden. Het enige nadeel hieraan is dat je hem waarschijnlijk wat vaker aan de lader moet leggen.

Zomaar een lege batterij

Ken je dat? Je zit niet eens op je telefoon en ineens is je batterij bijna leeg. Heel irritant, maar er is wel een goede reden voor. Zelfs als je je telefoon niet gebruikt, gebeurt er op de achtergrond veel. Er kunnen bijvoorbeeld nog apps actief zijn of je apparaat zoekt naar WiFi of Bluetooth. Dit slurpt ontzettend veel energie, waardoor je batterij sneller leeg gaat. Denk er dus eens over na om bepaalde apps tijdelijk uit te schakelen.

Snelladers

Tegenwoordig zijn snelladers echt een ding. Zo’n tool zorgt ervoor dat je jouw apparaat sneller oplaadt. Natuurlijk kan het soms handig zijn als je niet veel tijd meer hebt, maar voor je batterij is het iets minder goed. Als je je telefoon namelijk oplaadt met een ‘normale’ lader, gaat de batterij een stuk langer mee.

Lees ook: Pas op! In deze hitte kan je smartphone snel oververhit raken

Bron: Margriet | Beeld: Pexels