Altijd ruimte tekort? Met deze 14 superhandige tips pak jij je koffer als een echte professional!

Kampioen koffer inpakken

Je koffer of backpack inpakken kan de nodige stress opleveren als je op reis gaat. Kun je alles het beste oprollen zodat het de minste ruimte inneemt of is het toch handiger om alles in vacuümzakjes te doen? Om op deze vragen een duidelijk antwoord te kunnen geven hebben we een overzichtelijke lijst met vijftien tips voor je samengesteld. Ga je binnenkort op vakantie, check dan zeker dit lijstje even!

1. Maak voor het inpakken een inpaklijstje
Een backpack vullen of een koffer inpakken gaat een stuk sneller als je een overzichtelijk lijstje met daarop je benodigde vakantiespullen maakt. Leg bijvoorbeeld alle spullen die je mee wilt nemen op vakantie bij elkaar en pak vervolgens het lijstje erbij. Dan kun je eenvoudig controleren wat je wel en niet nodig hebt.

2. Pak niet teveel spullen in
Als je iemand bent die meestal stress ervaart bij het inpakken, dan pak je waarschijnlijk ook al snel teveel in. Combineer in dat geval kleding eerst goed voordat je alles in je koffer of in je backpack doet. Ongetwijfeld zitten er ook kleren bij die je waarschijnlijk niet aan zult trekken. Hiermee bespaar je jezelf ruimte (en stress).

3. Kies in plaats van kleding juist accessoires
Misschien heb je bepaalde shirts helemaal niet nodig als je andere shirts combineert met verschillende accessoires. Hierdoor kun je een outfit vaak toch gewoon meerdere keren dragen zonder dat het als herhaling overkomt of voelt. Kies er dus eerder voor om kleine accessoires mee te nemen.

4. Pak kleding in die past bij je vakantiebestemming
Het spreekt misschien voor zich, maar het is wel belangrijk: richt je op bestemming en neem alleen mee wat je daar, gezien de temperatuur, echt gaat dragen.

5. Doe je sokken in je schoenen
Bespaar jezelf op een hele slimme manier ruimte door je sokken in je schoenen te doen in plaats van hier apart ruimte voor te gebruiken.

6. Gebruik tassen of vacuüm zakken voor het inpakken
Het zorgt er vooral voor dat backpacks beter georganiseerd zijn als je tassen of zakken gebruikt bij het inpakken. Ze kunnen van stof of van plastic zijn, maar het kunnen ook vacuümzakken zijn. Hiermee bespaar je alle ruimte die lucht inneemt.

Op de volgende pagina kun je de rest van de tips lezen. Vooral tip 8 is een hele goede!


Pagina 1/2