Lange autorit voor de boeg? Zo vermaak je je kinderen

kinderen autorit

Met deze tips zullen je kinderen zich minder snel vervelen

Ouders van kleine kinderen weten het als geen ander. Een autorit met een stel kinderen op de achterbank is geen kattenpis. Die onvermijdelijke verveling ligt tijdens een autorit al gauw op de loer en dit zorgt ervoor dat je kids behoorlijk onhandelbaar kunnen worden. Voorkom tranen of irritatie en vermaak je kids met de volgende tips. Goede reis! 

1. Op de ramen kliederen

Met afwasbare stiften, uiteraard. Tegenwoordig koop je online gemakkelijk een set stiften waarmee je op de ramen van je auto kunt tekenen. Geef je kids een doek, zodat ze hun kunstwerken ook makkelijk kunnen wegvegen. Wedden dat je kinderen hier wel even zoet mee zijn?

2. Autobingo

Het kost je even een halfuurtje tijd van tevoren, maar het is de moeite waard. Maak thuis een lijstje – of nog leuker: een echte bingokaart – met een aantal dingen die je onderweg tegen kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan een gele auto, koeien of een ambulance. Laat je kids het lijstje afstrepen. Wie het eerst alles heeft gespot? Diegene heeft gewonnen.

3. Zorg voor voldoende snacks

Wie houdt er nu niet van snacken in de auto? Zorg van tevoren dat je voldoende snacks meebrengt om de autorit door te komen. Kies voor dingen zonder al te veel suiker – want hier worden je kids in de meeste gevallen niet gezelliger door.

4. Film kijken

Hoewel je je kinderen liever niet te veel achter een scherm ziet, kan een film ervoor zorgen dat die lange autorit ineens een stuk korter lijkt. Wedden dat je ze de komende anderhalf uur niet hoort?

5. Luister naar een podcast

Hoewel een podcast in eerste instantie vooral voor volwassenen lijkt, heb je tegenwoordig ook genoeg podcasts die bestemd zijn voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld luisteren naar een luisterboek voor kinderen of naar educatieve podcasts, zoals de podcast van Het Klokhuis. 

6. Luister naar muziek

Ook kinderen horen en ervaren muziek als geen ander. Maak een lijstje met muziek die voor jezelf en je kids leuk is om te luisteren. Schroom je niet om hier en daar een paar meezingers ertussen ze zetten, wedden dat je kids dit leuk vinden?

7. Klets met elkaar

Waar je normaal gesproken niet veel tijd hebt om een diepgaand gesprek te voeren, is deze lange autorit het uitgelezen moment. Vraag elkaar naar de mooiste dag van je leven of het leukste wat je ooit hebt gedaan. Goede gesprekken gegarandeerd!

8. Spelletjes

Simpele spelletjes kunnen voor een hoop vermaak zorgen onderweg. Bedenk een categorie, zoals eten of diersoorten, laat één iemand beginnen met een woord in die categorie. De volgende persoon moet met de laatste letter van dit woord een nieuw woord verzinnen in dezelfde categorie. Hier ben je wel even zoet mee. Ook het ouderwetse ‘Wie ben ik?’ kan voor genoeg vermaak zorgen.

Lees ook: Dit is waarom je de versnellingspook tijdens het autorijden beter niet kunt vasthouden

Bron: Pure Wow | Beeld: Unsplash