Huh? Blijkbaar gebruiken we ijsblokzakjes al ons hele leven verkeerd 

ijsblokzakjes

En zo moet je ze dus wel gebruiken 

Wanneer je geen ijsblokjesvorm hebt, zijn ijsblokzakjes een uitkomst. Ze zijn makkelijk in gebruik en binnen de kortste keren heb je een zak vol ijsblokjes. Echter krijg je het ijs er niet zo makkelijk uit als dat het water erin ging. En dat is niet gek, want de kans is groot dat jij deze handige zakjes al je hele leven verkeerd gebruikt.

IJsblokzakjes 

Je hebt ze vast weleens gezien — en waarschijnlijk ook weleens gebruikt: ijsblokzakjes. Het is een ideale uitvinding: je pakt een zakje en doet er water in. Vervolgens leg je het zakje een paar uur in de vriezer et voila… Je ijsblokjes zijn klaar voor gebruik! Althans, je moet ze natuurlijk nog wel even uit de verpakking zien te krijgen. En dat is niet altijd even makkelijk. Het plastic blijft namelijk altijd vastplakken aan de ijsblokjes, waardoor jij uren zit te prutsen om een paar ijsblokjes te bevrijden.

Verschillende manieren 

Er zijn verschillende manieren om de ijsblokjes uit het zakje te krijgen. De meeste mensen proberen ze eruit te drukken. Een prima optie, maar na drie ijsblokjes zijn je handen al behoorlijk koud en pijnlijk geworden. Anderen slaan ermee op het aanrecht om wat ijs los te krijgen. De kans is echter groot dat de ijsblokjes dan niet meer heel zijn als je ze eruit haalt. Gelukkig is er een veel makkelijkere én efficiëntere manier.

Hoe het wel moet

Blijkbaar gebruiken we deze zakjes dus al ons hele leven verkeerd. De ijsblokjes bevrijden blijkt namelijk veel eenvoudiger te zijn dan we dachten — en je hoeft er helemaal niet zoveel kracht voor te gebruiken. Hoe moet het dan wel? Haal het ijsblokzakje uit de vriezer. Pak het met twee handen vast, aan de zijkanten, en trek uit elkaar. Pak het zakje vervolgens aan de boven- en onderkant vast en herhaal deze handeling. 

Zak met ijsblokjes 

Op deze manier gaan de verbindingen, die ervoor zorgen dat de ijsblokjes op hun plek blijven, open. Er ontstaat nu als het ware een grote zak waar alle klontjes los in zitten. Veel handiger en helemaal niet moeilijk! 

In onderstaande video zie je precies hoe je te werk gaat:

Lees ook: TikTok-hack: zó maak je van een ‘gewone’ kaars een marblekaars

Bron: Kiwify | Beeld: Pixabay