TikTok-hack: zó maak je van een ‘gewone’ kaars een marblekaars

marblekaars

Deze leuke kaarsen maak je in slechts dertig seconden

We zijn dol op kaarsen in de winter. Ze brengen een hoop warmte en gezelligheid in huis. Ben jij inmiddels wel uitgekeken op die gewone, effen kaarsen? Met deze TikTok-hack tover je ‘m binnen een halve minuut om tot een chique ‘marmeren’ kaars. Zo blijkt maar weer dat een beetje marmer in je interieur helemaal niet duur hoef te zijn! 

Marmer in je interieur 

Je hebt tegenwoordig geen enorm budget meer nodig om een stukje marmer aan je interieur toe te voegen. In een nieuwe TikTok-video die momenteel viraal gaat, zien we hoe je binnen een paar seconden een stijlvolle marmeren kaars maakt. Het enige dat je nodig hebt, is een standaard kaars, een brandende kaars en een halve minuut van je tijd. Voor het beste effect raden we je aan om een witte of crèmekleurige kaars te gebruiken. 

Zo ga je te werk

Alle spullen verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! TikTok-gebruiker @thishouse5000 laat zien hoe makkelijk het is. Haal een basic kaars door de vlammen van een brandende kaars et voilà… daar ontstaat je marblekaars! De vlammen zorgen voor donkere vlekken op je kaars, waardoor het marmereffect ontstaat. 

Marmereffect

Om het optimale marmereffect te bereiken, moet je de kaars willekeurig door de vlammen laten rollen. Houdt de kaars op sommige plekken iets langer in de vlam en andere juist korter. Op die manier krijg je op sommige plekken die diepzwarte marmer vlek, en op andere een lichtgrijze gloed. Oftewel: typisch marmer. We love it! Ga jij het proberen?

@thishouse5000

Marble candles? Yes please! #aesthetics #Winterized

? original sound – elijah

Lees ook: Nieuwe TikTok-trend: mensen laten zien hoeveel ze zijn aangekomen in de lockdown

Bron: TikTok | Beeld: Videostill YouTube