Handig! Dankzij deze truc val je binnen 1 minuut in slaap

slaap

Nooit meer eindeloos schaapjes tellen

We kennen het allemaal wel: je bent doodmoe, maar valt niet in slaap. Ontzettend vervelend! Angst en stress zijn hierbij vaak de boosdoeners. Maar er is ook goed nieuws, want er is iets aan te doen. Wij hebben een trucje voor je, waarbij je binnen één minuut in slaap valt. 

4-7-8 Breathing trick

Andrew Weill, Amerikaans arts en Harvard-geleerde, kent het probleem van mensen die ’s avonds moeite hebben om in slaap te vallen. De reden? Als je gestrest of angstig bent, raast de adrenaline door je lichaam, waardoor je hart sneller gaat kloppen en je sneller gaat ademhalen. Maar wat kun je eraan doen? Weill bedacht de “4-7-8” breathing trick; een simpele ademhalingsoefening waardoor je binnen no time heerlijk ligt te tukken.

Zo werkt het

Zo werkt het. Adem 4 seconden in door je neus, hou je adem 7 seconden vast en adem 8 seconden lang uit door de mond. Blijf deze stappen herhalen zonder tussenpozen te nemen en zonder ‘normaal’ adem te halen. Eenvoudig toch?

Effect op hersenen

De wetenschap heeft aangetoond dat deze combinatie effect heeft op je hersenen, waardoor je hartslag vertraagt en je lichaam in slaapmodus overgaat. Alhoewel deze relaxing breath in het Oosten al volop gebruikt wordt, moet deze in het Westen nog doorbreken. Probeer het maar eens. Slaap lekker!

Lees ook: Zijn slaappillen gezond of gevaarlijk? Een deskundige legt het uit

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels