Dit is de minst stressvolle dag om te vliegen

vliegveld

Voortaan maar een vliegreis plannen voor deze dag?

Op vakantie gaan klinkt altijd als één groot feest. Niets blijkt echter minder waar. Voordat je op de plaats van bestemming bent, krijg je nog weleens te maken met ellenlange file’s en vertragingen op het vliegveld. Helaas kun je dit niet voorkomen. Wel is er een dag waarop de meeste mensen de minste stress ervaren. Namelijk de woensdag.

Plan jij de dag van vertrek altijd zorgvuldig?

Woensdag

Het klanttevredenheidsbedrijf HappyOrNot en de reiswebsite Holiday Pirates deden onderzoek naar de minst stressvolle dag van de week om te vliegen. Mirror meldde dat voor het onderzoek data was verzameld van diverse smiley feedback-punten van maar liefst 250 vliegvelden. Hieruit bleek dat 76,7 procent van de reizigers het blijste was op de woensdag. Bovendien bleek dat 7 uur ’s ochtends de beste tijd was om te reizen.

Slechtste dag

Wat is dan de ‘slechtste’ dag om te vliegen? De zaterdagavond zou de meest stressvolle dag zijn voor reizigers. Maar wat zorgt er allemaal voor stress? Vertragingen, overstappen en bagage zijn een aantal stressfactoren, maar iets wat mensen het vervelendst vinden is de security check. Uit een onderzoek – dat werd gehouden onder Britse reizigers – bleek dat de meeste mensen het een vreselijke ervaring vinden om door de security te moeten met al hun spullen. Maar liefst 66 procent van de reizigers vindt het een vervelend klusje om spullen uit hun bagage te halen en om gescand te worden. Maar zeg nou eerlijk: het is het allemaal waard voor die ene vakantie, toch?

Lees ook: Martien Meiland zorgt weer voor groot vermaak in Ranking the Stars

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Prima | Beeld: Pexels