Dit is waarom je altijd tyraps in huis zou moeten hebben

tyraps

Veelzijdig

Je zou het misschien niet direct verwachten maar tyraps zijn mega handig voor heel veel dingen. Je kunt ze gebruiken in de keuken, voor school en in de badkamer. De vijf handigste lifehacks hebben we even op een rijtje gezet.

Schrift

Heb je geen schift meer in huis en enkel wat losse blaadjes papier? Maak dan gaatjes aan de zijkant van een stapel papier en maak ze vervolgens vast met tiraps. Tada! Je hebt direct een schrift dat ook nog eens heel stevig bij elkaar blijft zitten.

Ritstrekker

Het kan verschrikkelijk irritant zijn als de ritstrekker van je tas of koffer afbreekt. Door er een tyrap doorheen te doen heb je een goede tijdelijke oplossing en kun je rustig je tas open en dicht krijgen.

Ordenen

Tyraps zijn een echte lifesaver als het aankomt op dingen ordenen. Zo kun je alle losse sleutels in huis gemakkelijk bij elkaar binden met een tyrap. Je kunt kledinghangers aan elkaar vastmaken zodat je duidelijk gegroepeerd hebt welke kleding in je kledingkast bij elkaar past. Ook kun je alle kabels handig bij elkaar binden. Dit scheelt een grote wirwar aan kabels in je lades.

Hete pannen

Tyraps kunnen ook heel handig zijn in de keuken. Zo kun je ze aan de handvatten van de deksels vastmaken en gebruiken om de deksels mee op te tillen als het water overkookt of de handvatten simpelweg te heet zijn. Dat scheelt je flink wat frustraties tijdens het koken.

Douchegordijn

Mocht je nou net een nieuw douchegordijn hebben gekocht maar de ringen zijn vergeten; geen paniek! Ook hiervoor zijn tyraps een echte uitkomst. Je kunt ze namelijk door de lussen van het douchegordijn rijgen en voila! Je hebt zelfgemaakte ringen voor je douchegordijn.

Hergebruiken

Dat tyraps heel handig zijn is nu wel gebleken. Toch is het goed om de tyraps te hergebruiken. Veel mensen knippen de tyraps na gebruik namelijk door en pakken vervolgens weer een nieuwe bij een andere klus. Binnen in de tyrap zit een sluiting. Deze kun je met een pincet indrukken zodat de tyrap gemakkelijk opengaat. Zitten de tyraps zo ver weggestopt dat je hier niet goed bij kan? Knip de tyraps dan zo kort mogelijk tegen de sluiting door. Zo kun je een gedeelte van de tyrap opnieuw gebruiken.

Benieuwd naar meer lifehacks van tyraps? Lees dan ook: Tie-wrap hacks: 10 redenen om altijd tie-wraps in huis te hebben

Beeld: Youtube