Dit zijn 9 dingen die je waarschijnlijk je hele leven al verkeerd hebt schoongemaakt. Schoonmaken kan zoveel makkelijker!

Schoonmaken kan zoveel makkelijker

Schoonmaken is iets wat je vaak van generatie op generatie doorgegeven krijgt. Je ziet het je ouders doen en op een gegeven moment ben je zelf aan de beurt. Het enige verschil is waarschijnlijk dat we tegenwoordig overal terecht kunnen met vragen over schoonmaken, zoals op YouTube bijvoorbeeld.

Maar zoals je ouders je geleerd hebben om schoon te maken zijn vaak nog relatief ‘ouderwetse’ manieren. Het kan veel makkelijker en wie wil er nou niet minder tijd en moeite kwijt zijn aan schoonmaken. Het is immers niet de grootste hobby van de meesten van ons. We hebben 9 dingen op een rij gezet die je waarschijnlijk een stuk makkelijker zou kunnen schoonmaken als je maar net even weet hoe…

1. Een snijplank
Om een snijplank goed schoon te maken kun je het beste een halve citroen en wat zeezout gebruik. Gebruik de citroen om het zout in de plank te schrobben. Daarna even afspoelen met water en wat zeep.

2. De bakplaat
Gebruik voor het schoonmaken hiervan een 1/4 kopje bakzout en wat waterstofperoxide om er een pasta van te maken. Smeer de pasta vervolgens uit over de bakplaat en laat het een paar uur intrekken. Daarna spoel je de bakplaat af met water.

3. De douchekop
Om de douchekop goed schoon te maken doe je wat witte azijn in een boterhamzakje. Doe het boterhamzakje vervolgens om de douchekop heen en laat het een uur zitten. Daarna neem je de douchekop af met een nat washandje en je douchekop is weer helemaal schoon!

Kijk voor meer tips op de volgende pagina! Tip 8 is erg handig, vinden wij!


Pagina 1/3