Dit zijn 9 dingen die je waarschijnlijk je hele leven al verkeerd hebt schoongemaakt. Schoonmaken kan zoveel makkelijker!

4. Een matras
Het lijkt misschien moeilijk om een matras goed schoon te krijgen, maar dat valt reuze mee. Met een stofzuiger kun je ze relatief eenvoudig schoonmaken en vervolgens doe je gewoon wat bakzout over de matras heen. Dit moet je een paar uur laten liggen waarna je het met de stofzuiger kunt opzuigen.

5. De magnetron
Om de magnetron goed schoon te maken heb je water en azijn nodig. Doe het in een kom in de magnetron voor twee minuten. Met een vochtig doekje kun je daarna gemakkelijk al het vuil wegvegen.

6. Een koffiezetapparaat
Om een koffiezetapparaat voor filterkoffie schoon te maken vul je de koffiepot voor de helft met water en voor de helft met azijn. Zet daarna het koffiezetapparaat aan (zonder dat je er koffie in doet) en laat het koffiezetapparaat opnieuw een halve pot koffie zetten. Laat het apparaat vervolgens een uur met rust en laat de pot helemaal vollopen. Ten slotte leeg je de koffiepot en voeg je vers water toe en laat je hem twee of drie keer opnieuw lopen. Blinkend schoon van binnen en buiten!


Pagina 2/3