6 tips om zo goedkoop mogelijk auto te rijden

Met deze handige tips bespaar je op elke autorit

Autorijden: het is ontzettend handig en leuk, maar kost flink wat centen. Ondanks dat je misschien denkt van niet, kun je op autorijden best wat besparen. En dan bedoelen we niet alleen dat je iets vaker de fiets moet pakken. Met een aantal aanpassingen op je rijgedrag bespaar je al een hoop.

1. Kies voor een kleine auto

Gebruik je de auto om elke dag naar je werk te rijden? Grote kans dat je er altijd in je eentje in zit. Kies in zo’n geval voor een kleine auto, want hiermee betaal je minder wegenbelasting en scheelt het kosten in het verbruik.

2. Weet waar je moet tanken

Wist je dat de prijzen per tankstation enorm kunnen wisselen? Gebruik een app als Tankwijzer om te checken waar de prijzen het goedkoopst zijn. Vermijd wanneer het kan tankstations langs de snelweg en houd aanbieding van tankstations in de gaten. Rijd je veel voor je werk? Vraag je werkgever eens naar een tankpas. De tankpassen van Travelcard.nl bevatten veel voordelen. Zoals het gratis bijvullen van ruitenwisser vloeistof en olie bij Kwikfit. Handig!

3. Denk aan je rijlessen

Weet je nog dat er tijdens je rijlessen gehamerd werd op ‘het nieuwe rijden?’ Hiermee wordt bedoelt: laag in de toeren blijven, snel opschakelen en uitrollen bij het stoplicht. Klinkt misschien wat overdreven, maar geloof ons: je bespaart er op maand- of jaarbasis best wat geld mee.

4. Kies geen bijzondere auto

Kies je voor een Peugeot 106, Volkswagen Up! of Fiat 500, dan ben je niet de enige die in deze auto rijdt. Wat hier het voordeel aan is? De onderdelen zijn een stuk goedkoper en in sommige gevallen ook tweedehands beschikbaar. Handig!

5. Zelf de schade betalen

Oei, heb je een flinke kras op je auto? Bereken of het dan niet goedkoper is om de reparatie van de schade zelf te betalen. Door soms de kosten uit eigen portemonnee te betalen, voorkom je dat je no claim-korting verliest. Dit zou kunnen beteken dat je het volgende jaar meer premie moet betalen. Wil je niet.

6. Elektrisch rijden

Het is een investering, zo’n elektrische auto. Maar heb je een flinke spaarpot en wil je uiteindelijk geld besparen? Dan is het zeker de investering waard. Met een elektrische auto betaal je geen wegenbelasting en geldt er een lagere bijtelling.

Lees ook: 10 dingen die je beter niet kunt doen als je bent verbrand door de zon

Bron: Budgetproof | Beeld: Unsplash