Leg je gouden sieraden in een glas met bier en zie wat er gebeurt

gouden sieraden bier

Zo kun je je verkleurde sieraden nog redden

Ja echt, er bestaat een handige truc om al je gouden sieraden te redden van verkleuring. En hoe gek het misschien ook klinkt, maar bier -dat we vrijwel allemaal al in huis hebben- gaat je hierbij helpen. Met deze bijzondere truc krijg je al je gouden sieraden weer zo goed als nieuw!

Doffe, verkleurde sieraden en bier lijken een ‘gouden’ combinatie te zijn.

Corrosie

Laten we bij het begin beginnen. Zilveren sieraden reageren namelijk op stoffen uit de omgeving, waardoor ze sneller dof en donker van kleur worden. Met name de zuurstof uit de lucht, maar ook in het water zorgt voor corrosie. Deze reactie op zilveren sieraden noemt men ook wel oxidatie. Puur goud daarentegen kan niet oxideren. Echter is puur goud te zacht om sieraden uit te smeden. Daarom worden deze sieraden meestal verstevigd met ander materiaal zoals koper, nikkel of zink. Deze materialen kunnen dus wél oxideren, en daarom worden ook gouden sieraden naar verloop van tijd doffer en verkleuren ze.

Bier

Gelukkig hebben we de oplossing al in huis staan om gouden sieraden van deze verkleuring te ontdoen. Het enige dat je namelijk moet doen is je gouden sieraden in een glas met bier leggen. Laat dit 10 minuten weken, haal het sieraad uit het glas en droog het goed met een vaatdoek. Je zal zien dat je gouden sieraad direct z’n mooie, heldere gouden glans heeft terug gekregen. Zo lijken al je gouden sieraden weer zo goed als nieuw!

Lees ook: Tie-wrap hacks: 10 redenen om altijd tie-wraps in huis te hebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle, Labo Vakelie | Beeld: Pixabay