Met deze groente krijg je de barbecue in een handomdraai schoon

Voor alle mensen die een hekel hebben aan het poetsen van de barbecue

Wij Nederlanders zijn in de zomer niet vies van barbecueën. Bij de buren, vrienden, met de hele straat of gezellig in je eigen achtertuin. Helaas komt er aan elk barbecuefeestje een eind en zal je flink aan de poets moeten gaan wanneer je de volgende keer van een frisse barbecue wil genieten. Heb je geen speciaal schoonmaakmiddel bij de hand? Maak je geen zorgen, met dit stukje groente maak je de barbecue binnen no-time weer blinkend schoon.

Ga jij dit trucje na de eerstvolgende barbecue toepassen?

Altijd in huis

In bijna elk huishouden is ‘ie wel terug te vinden: een ui. Je hoeft hem niet op de barbecue te gooien, want daar was je immers al mee gestopt, maar je gaat de ui gebruiken voor het schoonmaken van de grill. Snijd de ui door de helft en prik hem op een lange barbecuevork, prikker of gewone vork. Vervolgens kan scrub je met de vlakke zijde van de ui over de barbecue. Door het zuur dat uit de ui komt, laat het vuil op je barbecue los!

Extra schoon

Voor het mooiste resultaat laat je de grill goed heet worden van tevoren. Hierdoor is het nog gemakkelijker om met de ui de viezigheid van de grill af te poetsen. Draag hierbij een paar ovenhandschoenen om ervoor te zorgen dat je je handen niet brandt. Zodra het sap uit de ene helft van de ui ‘op’ is, gebruik je de andere helft. Heb je echt last van hardnekkig vuil op de grill van je barbecue? Spuit ‘m dan van tevoren in met citroen of azijn. Deze middeltjes helpen bij het poetsen.

Lees ook: Zo krijg je die rooklucht uit je kleding na het barbecueën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash