Zo krijg je die rooklucht uit je kleding na het barbecueën

Een fluitje van een cent

De vakantie is aangebroken en het weer is fantastisch. We gaan allemaal weer werken aan een zomerse tint, zoeken verkoeling in het water en trekken de barbecue weer uit de schuur. Barbecueën is heerlijk en hartstikke leuk en gezellig om te doen. Helaas is die rookgeur die je in je kleding hebt na het barbecueën een stuk minder leuk.

Gelukkig kun je makkelijk van die geur afkomen.

Barbecueën

Het is helaas niet de eerste keer -en vast ook niet de laaste- dat we een was draaien en je kleding vervolgens toch nog niet helemaal fris ruiken. Denk aan sportkleding die ondanks het wassen niet heel lekker ruiken. Hoe kun je het snelste van de barbecuegeur uit je kleding komen?

Geuren

Gooi de kleding die je tijdens de barbecue droeg niet simpelweg bij de vuile was om ze vervolgens een paar dagen later te wassen. Je kunt het beste wat baking soda over de kleding sprenkelen en dit een nachtje laten intrekken. Schud de baking soda vervolgens van de kleding af en was je spullen zoals je dat normaal doet. Voeg alleen wel een royale scheut witte azijn aan je wasmiddel toe. 

Geen tijd om te wassen

Er is niet altijd de gelegenheid om na het barbecueën meteen de was te doen. Wat je dan het beste kunt doen is de kledingstukken aan de waslijn ophangen en een paar uur laten luchten. Als je na je barbecue nog andere sociale verplichtingen hebt en je niet om kunt kleden is het spuiten van kledingverfrisser op je spullen een snelle oplossing.

Lees ook: Terroraugustus verwacht: wespen worden extreem vervelend deze maand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels