Handig: dit kun je allemaal met droogshampoo doen

droogshampoo
Goede redenen om altijd een bus op voorraad te hebben

Voor velen van ons is droogshampoo een godsgeschenk. Het is onze reddende engel waneer we het niet konden opbrengen om eerder op te staan om onze lokken te wassen. Met dit prachtige spul kun je niet alleen je kapsel redden, er is zoveel meer wat je ermee kunt doen! Wij zetten het voor je op een rijtje.

Wenkbrauwbooster

Heb jij wilde wenkbrauwen die je wilt temmen? Spuit een beetje droogshampoo op je wijsvinger en breng dit aan op je wenkbrauwen. Je wenkbrauwen blijven in vorm en bovendien zien ze er ook nog eens voller uit!

Zweethanden

Heb je last van zweethanden? Of schuren je benen op een warme zomerdag tegen elkaar aan wanneer je een jurkje draagt? Los dit op door een laagje droogshampoo op je handen te spuiten of op je dijen. Droogshampoo neemt de oliën uit het zweet op waardoor je benen minder schuren en je handen koel en droog blijven.

Uitgroei verhullen

Soms heb je geen tijd om je haar opnieuw te verven of om een bezoekje te brengen aan de kapper. Blondine’s kunnen hun uitgroei goed verdoezelen dankzij de waas die droogshampoo achterlaat. Spray wat droogshampoo langs je haarlijn om de uitgroei te verbergen.

Stinkende schoenen

Wanneer je schoenen alles behalve lekker ruiken, kun je die geur uit je schoenen krijgen door er wat droogshampoo in te spuiten. Laat het spul een paar uur in de schoenen trekken en de nare geurtjes zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

Haal vlekken uit je kleding

Droogshampoo haalt het vet uit je haar en doet dit ook voor je kleding. Als je nog maar net de deur uit bent en ziet dat je een vlek in je kleding hebt, kun je dit verminderen door er wat droogshampoo op de spuiten en vervolgens met je vinger over de vlek heen te wrijven. Ook helpt het door wat droogshampoo op de vlek te spuiten en het kledingstuk vervolgens in de wasmachine te doen. Na het wassen is de vlek niet meer terug te vinden.

Lees ook: 8 verrassende dingen die je met babyshampoo kunt doen

Bron: Elle | Beeld: Pexels