8 verrassende dingen die je met babyshampoo kunt doen

babyshampoo

Vooral nummer 5 is handig!

Het ruikt niet alleen heel erg lekker, het is ook nog een multifunctioneel: babyshampoo. Buiten het haar van een baby wassen om, kun je het voor een heleboel dingen gebruiken. Babyshampoo is een echte alleskunner en daarom hebben we voor je op een rijtje gezet wat je er allemaal mee kunt doen.

1. Maak make-upkwasten schoon

Als je je make-upkwasten op de juiste manier bewaart en schoonmaakt, gaan ze jaren mee. Als je je penselen dagelijks gebruikt, is het belangrijk om ze elke maand goed schoon te maken. Dit kun je heel makkelijk doen met wat babyshampoo. Aangezien babyshampoo zacht is voor de haren van een baby, geldt dat uiteraard ook voor de haren van je make-upkwasten. Doe lauw water in een kommetje en voeg een paar druppels babyshampoo toe en roer de kwasten erdoorheen en was de haren met je vingers. Even afspoelen en de kwasten daarna liggend laten drogen.

2. Laat schoenen blinken

In babyshampoo zitten oliën die je leren schoenen laten blinken. Doe een paar druppels op een katoenen doekje en maak je schoenen daarmee schoon. Je schoenen zien er daarna weer prachtig uit.

3. Poets metaal

Wil je je chroom en metaal voorzien van een frisse look? Meng dan wat bakpoeder met een paar druppels babyshampoo. Even boenen en je spullen zien er weer net zo mooi uit als nieuw.

4. Rits

Sluit de rits van je broek niet meer mooi? Of heb je moeren en bouten die zijn vastgeroest? Een paar druppels babyshampoo doet wonderen. Voor je het weer loopt je rits weer als gesmeerd en lukt het je toch om die moeren of bouten los te draaien.

Pagina 1/2