Heb jij dit flesje olie weleens bij de Kruidvat zien staan? Als je weet wat je er mee kan, koop je het direct!

kruidvat olie

Dit kleine flesje olie kost niets, maar is ontzettend handig!

Het is een piepklein flesje olie dat je in de drogist doorgaans voorbij loopt, maar als je weet waar je het allemaal voor kunt gebruiken, neem je de volgende keer sowieso een verpakking mee. Tea tree-olie is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom.

Op de gebruiksaanwijzing van het flesje staat dat je het kan gebruiken als een ontstekingsremmende behandeling bij een onzuivere huid. Het heeft een verzachtende werking en werkt anti-irriterend bij acné.

Voor het luttele bedrag van twee euro is het sowieso al een goede aankoop, maar wist je dat je er nog véél meer mee kan doen? Die twee euro die je eraan uitgeeft betalen zich dubbel en dwars weer terug!

Luizen

Het werkt effectief tegen hoofdluis. Meng 10 druppels tea tree-olie met neutrale shampoo en laat dit mengsel 10 minuten intrekken. Spoel het grondig uit en herhaal dit proces na een week.

Insectensteken/-beten

Dep of druppel pure tea tree-olie of balsem op de steek/beet.

Natuurlijk allesreiniger

Je kunt allesreiniger in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Meng 2 eetlepels tea tree-olie met wat water in een spuitflesje en je hebt een geweldige, effectieve allesreiniger die heerlijk fris ruikt!

Hardnekkige zweetgeur

Douchen is altijd een goed idee als je hebt gezweet. Wil je er echt zeker van zijn dat je niet alleen fris ruikt, maar ook lekker? Meng dan een kleine hoeveelheid olie met je badschuim of douchegel en je ruikt altijd heerlijk fris!

Lees meer manieren op de volgende pagina.

Pagina 1/2