Weleens van tijgerbalsem gehoord? Dit kun je er allemaal meedoen

Tijgerbalsem

Deze geweldige zalf is onmisbaar in het huishouden!

De meeste mensen kennen het nog wel van vroeger maar de laatste jaren is deze wonderbaarlijke zalf steeds meer in de vergetelheid geraakt: tijgerbalsem. Het uit China afkomstige middel is al bijna anderhalve eeuw oud; het werd in 1870 uitgevonden door de Chinese kruidendokter Aw Chu Kin.

De tijgerbalsem is niet alleen heerlijk voor vastzittende spieren.

Warmtesensatie

Bij het aanbrengen van de zalf ontstaat er een warmtesensatie, wat erg fijn is als je last hebt van stijve of pijnlijke spieren en gewrichten. Door de warmte krijgen de spieren de kans zich te ontspannen, waarna de pijn afneemt. Maar de weldadige zalf biedt niet alleen verlichting bij pijnlijke spieren: de zalf is ook heel goed te gebruiken voor andere doeleinden.

Ongedierte

Wanneer je plekken in huis hebt waar veel ongedierte en insecten komen, dan kan het raadzaam zijn om een beetje tijgerbalsem op de plekken te smeren waar het ongedierte of de insecten doorheen komen. De geur van de tijgerbalsem zorgt ervoor dat ongedierte en insecten afgeschrikt worden.

Vieze geurtjes

Wanneer je een beetje stinkt naar zweet of andere vervelende geurtjes en je hebt even geen deodorant of een parfum flesje bij de hand hebt, dan kan het helpen om een beetje tijgerbalsem te smeren op de plekken waar de huid ruikt. De mentholgeur van de tijgerbalsem zal de vieze luchtjes neutraliseren.

Verfvlekken op je handen

Heb je na het verven wat verfspatten op je handen of andere lichaamsdelen gekregen, dan kun je het er gemakkelijk afhalen met een droge doek. Smeer de vlekken in met een beetje tijgerbalsem en je veegt het zo af met de doek.

Zere keel

Voel je een keelpijn opkomen? Dan kan het heel erg goed helpen om een beetje tijgerbalsem op je hals te smeren. Op deze manier wordt de pijn wat minder. Je zult merken dat je door dit te doen ook wat beter kunt ademen, wat ons ook meteen op het volgende punt brengt.


Pagina 1/2