Waarom je altijd een muntje in de diepvries moet leggen voor je op vakantie gaat

Ga je op vakantie? Vries een muntje in!

Ben je weleens thuisgekomen van vakantie en dat je dan merkt dat de digitale klok de verkeerde tijd aangeeft? Dan is de kans groot dat er een stroomstoring is geweest terwijl je weg was. Dat kan gebeuren, alleen heeft het af en toe een paar nare gevolgen. En wat als je er niet achterkomt door een digitale klok?

Een stroomstoring is op zich niet zo erg, maar voor je vriezer kan het wél gevolgen hebben

Vakantie

Als je op je vakantie gaat moet je aan van alles denken. Iemand moet de huisdieren eten geven, je moet je kostbare spullen uit het zicht leggen en je huis goed afsluiten tegen inbrekers. Staat het gas uit? De thermostaat laag? Er zijn talloze dingen die je moet onthouden als je een weekje of langer weggaat. Een trucje om je te helpen als je op vakantie gaat, is om een muntje in je vriezer te leggen.

Stroomstoring

Sommige mensen hebben niet eens een digitale klok en zullen er überhaupt nooit achter komen dat er een stroomstoring is geweest. En zelfs als je dit wel weet, weet je niet hoe lang het heeft geduurd. Klinkt allemaal niet zo erg, totdat je bedenkt dat bij een stroomstoring ook je vriezer uitvalt. Als je diepvries vol met vlees ligt, kan dat vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. De meeste mensen weten namelijk wel dat je ontdooid vlees nooit meer opnieuw in mag vriezen! Je kan er namelijk behoorlijk ziek van worden. Als het vlees ontdooit wordt het warm en kunnen er bacteriën vrijkomen waar je ziek van kunt worden, zoals de salmonella-bacterie of E. coli.

Ontdooien

Oké, de vriezer mag dus niet voor lange tijd ontdooien, want daarvan kun je ziek worden. Ook de kwaliteit van ander etenswaar wordt er niet beter van als de vriezer ontdooit is, omdat er ijskristallen opkomen en ook de textuur kan veranderen. Maar waarom zou je dan een muntje in je vriezer leggen? Dat lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2