Waarom je altijd een muntje in de diepvries moet leggen voor je op vakantie gaat

Vakantie

De truc om erachter te komen of en hoe lang je vriezer is ontdooid tijdens je vakantie is door er een muntje in te leggen. De Amerikaanse Sheila Russell kwam met dit briljante idee. Je moet een muntje invriezen! Ja, het klinkt raar, maar het is ontzettend handig. Je zet een kopje of plastic beker met water in de vriezer en laat het water bevriezen. Daarna leg je een muntje op het bevroren water. Als je terug komt van vakantie of van een weekendje weg en het muntje ligt onderin het kopje dan weet je dat de vriezer ontdooid is geweest.

Ontdooide vriezer

Deze tip is ook handig voor mensen die problemen hebben met hun diepvries, want zo weet je of de vriezer ineens uit heeft gestaan zonder dat de stroom eraf is geweest. Check daarom regelmatig het kopje met het muntje om te kijken of het muntje nog bovenop het ijs ligt.

Bewaren

Wist je trouwens dat je niet alles klakkeloos kunt invriezen? Veel mensen doen kliekjes in een plastic bakje en vriezen dit in, maar niet alles leent zich hiervoor. Pasta en rijst verliezen bijvoorbeeld hun smaak en textuur in de vriezer, waardoor het zacht en zompig wordt. Niet lekker, dus!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Videostill EVA Fox

Array