Pas op! Dat kluisje in je hotelkamer is helemaal niet zo veilig als je denkt

kluisjes

De kluisjes zijn heel makkelijk te kraken

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en veel mensen trekken er daarom op uit. Sommigen gaan al sinds jaar en dag kamperen, terwijl anderen liever in een hotel zitten in een ver oord. Vooral bij de laatste zou je denken dat je spullen veilig zijn, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. 

Iedereen weet dat je nooit al je contante geld op zak moet hebben als je in het buitenland rondloopt. Je probeert nog zo subtiel te zijn en ‘normaal’ te lijken, maar iemand die kwaad wil ziet meteen dat jij een toerist bent. Het is daarom beter om wat geld op je kamer achter te laten, maar waar doe je dat dan? Veel mensen kiezen voor het kluisje dat zich op de kamer bevindt in veel hotels. Je kiest je eigen code en denkt dan dat alles veilig ligt. Toch blijkt dit helaas niet het geval.

Standaard code
Brad Reid, een Amerikaanse toerist, ontdekte dat je met een code heel makkelijk in kan breken in de kluisjes. Hij was namelijk zijn code vergeten en kreeg toen van de receptioniste te horen dat hij de standaard code 00000 moest gebruiken en tot zijn verbazing opende die inderdaad de kluis. Het is daarom slimmer om je spullen te bewaren in je koffer als je een koffer hebt met een codeslot. Daar weet alleen jij de code van.

Meer vakantietips? Bekijk deze ook eens:

Wil je deze tip bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld ter illustratie