Kreukels in je leren item? Op deze manier krijg je ze er gemakkelijk uit

leren

Handig om te weten

Misschien lijkt het een gek idee, maar ook leer kan kreukelen. En jammer genoeg valt dit niet op te lossen door er een strijkijzer overheen te halen. Maar geen paniek! Wij delen dé hack om binnen no time de kreukels uit je favoriete leren item te krijgen. 

Stomen

Hang je leren item in de badkamer terwijl je onder de douche staat. Doordat de warme stoom vrijkomt zal de stijve stof een stuk soepeler worden. Op deze manier verdwijnen de kreukels vanzelf. Let op! Zorg er wel voor dat je het leer niet te dichtbij het water hangt, anders laten de druppels watervlekken achter op je leren item.

Alcohol

Leer is een stof dat kan worden uitgerekt. Een simpele oplossing hiervoor schijnt alcohol te zijn. Test alleen wel eerst even een klein gebied om zeker te zijn dat het geen kleur zal afgeven. Alcohol maakt de stijve stof soepel waardoor je met je handen de kreukels kan gladstrijken. Let wel: op eigen risico!

Je leren item schoonmaken

Bijna iedereen heeft wel een leren item in zijn of haar kast hangen. Eens in de zoveel tijd willen we dat graag opfrissen of wassen. Helaas gaat dat net als strijken, niet zo gemakkelijk als met andere kledingstukken. Je moet namelijk heel erg voorzichtig zijn met het wassen of schoonmaken van je leren item. Zit er een vlek in je item? Zorg er dan voor dat je dit binnen 15 minuten behandelt met een warme doek of tissue. Dep de doek of tissue over de net ontstane vlek, dit helpt om een diepe vlek te voorkomen. Als dit niet helpt, dan moet je er zacht overheen wrijven. Lukt dit niet? Stuur dan je leren item naar de stomerij.

Lees ook: Zo verwijder je na het strijken die vervelende strijkplekken uit je kleding

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash, Lea Øchel