Lifehack: zo voorkom je een lichtspleetje tussen je gordijnen

Dat wordt uitslapen dit weekend

Heb je een ochtendje uitslapen op de planning staan? Dan is het altijd maar de vraag of dat gaat lukken. Een buurman met een boormachine, een rommelende huisgenoot of nog erger: een dikke lichtstreep tussen je gordijnen door. Die eerste twee factoren zijn helaas niet altijd te beïnvloeden. Maar de derde? Daar kunnen wij wat aan doen. Want vanaf nu ga jij nooit meer last hebben van een dikke lichtstreep in je gezicht!

Dit probleem los je namelijk héél gemakkelijk op.

Wakker worden

Herken je dit lichtstreep-probleem niet? Blijf dan tóch nog even lezen. Want in menig hotelkamer ga jij hier heel veel profijt van hebben. Dit overkwam de Amerikaanse Rick Klau namelijk ook. Hij deelde het handige trucje op Twitter en zoals je waarschijnlijk al raadt: dit trucje ging heel het internet over. Veel mensen bleken – voornamelijk in hotelkamers – last te hebben van dit ‘probleem’.

Niet de eerste keer

Ondanks dat Rick bij zijn bericht op Twitter vermeldde dat hij niet de bedenker was van deze geniale lifehack, zijn wij de Twitteraar ontzettend dankbaar. Zijn oplossing luidt als volgt: met een broekhanger knijp je de twee gordijnen aan elkaar vast. Hierdoor zal het licht er ‘s ochtends vroeg niet door komen, zelfs wanneer er een raam open staat en er een zuchtje wind naar binnen waait. De hanger houdt de boel netjes bij elkaar! Dat we dat niet eerder hebben bedacht. Een kind kan de was doen.

Lees ook: Ha! Met dit trucje kan je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash